resim
Merih Demiral
Takım:Al-Ahli
Mevki:Stoper
Yaş:26
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 1018
    avrupa'da ve avrupa birliği'ndeki sağ görüşün yükselişinin sebep olduğu korkuya kurban gitmiş olan milli futbolcumuzdur.

    merih'in 2 temmuz 2024 avusturya türkiye maçı'nda yaptığı doğrudur yanlıştır buna girmek istemiyorum. yapılan bozkurt işareti çok eski bir şey olabilir ama kabul edelim ki yıllar içerisinde mhp'nin sembolü olarak akıllara kazındı. mhp bunu sahiplendi. bu yüzden siyasi bir işaret olarak görenlere haksızsın diyemiyorum. iyi parti de ömrünü devam ettirirse kayı boyu damgası olan "ıyı" damgası da siyasileşecektir zamanla. bir sembol, bir işaret günün koşullarında nasıl algılanıyorsa o anlama geliyordur çoğunluk için.

    eskiden gökkuşağı renkleri içeren bir şey kimseyi rahatsız etmezdi mesela ama şimdilerde lgbt'yi andırıyor çoğunluğa.

    yine de skandal olanı merih değil uefa yapmıştır. 2 maç ceza çok komiktir. para cezası verirsin eyvallah ama maç cezası rezalettir. hele ki uefa'nın yakın zamanda yapılan hareketlere verdiği/vermediği cezalara bakınca rezalet daha da katlanıyor. atlanmaması gereken diğer rezaletse bizim savunmamızı verme süremiz bile bitmeden cezanın bild tarafından açıklanması olmuştur. bu da göstermiştir ki bu ceza sipariş cezadır.

    bir de kafama takılan bir şey daha var. bazı futbolcular gol atınca işaret parmağını ileriye gösterip koşuyor. ülkemizde bu dyp'nin işaretidir. onlara da mı ceza verecekler?

    bu tarz şeyler için bu kadar katı olmamalı uefa. şimdi bizim futbolcular, resmi kuruluşlar, devletten birileri sırplar çentik yapıyor falan vesaire diye örnek gösterip savunmaya kalksa merih'i bu sırpları da olaya dahil edip ortalığı aleve vermeyecek mi bu durum? sırplar bize laf etse sonra bosnalılar bize destek verse. büyümeyecek mi olaylar? zaten ortalıkta gaz kokusu var kibrit çaksan alev alacak dünya.

    ortada bir çifte standart var. ve bunu görmemek imkansız.

    en başta dediğim gibi avrupa'daki sağ'ın yükselişinin korkusu da bu karara sebep oldu. bir hareket olsa ama sağ görüşü akla getirmese en fazla para cezası olurdu ceza.

    bu saatten sonra ceza ertelense bile merih kendini maça ne kadar verebilir şüpheliyim. iyi bir performans vermesi zorlaşacaktır hollanda maçında.

    p.s. bu arada ben sağ görüşlü falan değilim yanlış anlaşılmasın sanki sağı savunuyor, destekliyormuşum gibi görünmüş olabilirim belki diye belirtmek istedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın