resim
Serdar Eylik
Takım:Karabük İY
Mevki:Sol Kanat
Yaş:34
Boy:1.76
Uyruk:Türkiye
  • 131
    serdar eylik 1 şubat 1990'da elazığ'da dünyaya geldi. 2002 yılında galatasaray altyapısına katıldı. sol taraf başta olmak üzere kanatlara ek olarak hücuma dönük orta saha olarak da oynayabilmektedir. boyu 1.76 metre, kilosu ise 65 kg'dir.

    2006/2007 sezonunda paf liginde yalnızca bir maçta forma şansı bulmuştur. onda da oyuna 89. dakikada dahil olmuştur.

    2007/2008 sezonunda paf liginde 18 maçta görev almış, toplamda 5 gol atarken 3 kez de sarı kart görmüştür.

    2008/2009 sezonunda paf liginde 27 maça çıkmış, 2 gol atarken 1 kez de sarı kart görmüştür.

    2009/2010 sezonunda a takım kadrosunda kendisine yer bulmaya başlamıştır. paf liginde 14 maçta görev almış, 5 gol atarken 4 kez de sarı kart görmüştür. süper lig'de ise yalnızca bir maçta oynama fırsatı bulmuş, o maça da 84. dakikada dahil olmuştur. devre arasında orduspor'a kiralanmıştır.

    uefa avrupa liginde ise 4 maçta görev almış, performansı ile olumlu sinyaller vermiştir.*

    orduspor ile yarım sezonda bank asya 1. ligde altısı ilk onbir olmak üzere 14 maça çıkarken 2 gol atmış, 1 kez de sarı kart görmüştür. yalnızca iki maçta 90 dakikayı tamamlamıştır.

    türkiye kupasında ise bir maçta son 26 dakika görev almıştır.

    bunların dışında milli takımlar seviyesinde ise u17 ile 2 maç, u18 ile 10 maç ve u19 ile 9 maç 1 gol istatistiklerine erişmiştir.

    sonuç kısmının en başında belirtmek isterim ki serdar eylik altyapıdan çıkan birçok oyuncuda olduğu gibi fiziksel eksiklikleri olsa da tarzını en çok beğendiğim ve en keyifle izlediğim futbolculardan biriydi. orduspor'a gönderilmesini şaşkınlıkla karşılamıştım.

    her iki kanatta da oynayabildiği için gayet iyi bir rotasyon oyuncusu olabilirdi ama devre arasında özellikle kanatlara yapılan giovani dos santos transferi gönderilmesinde önemli rol oynadı. biraz daha güçlenirse tekniği ve oyun zekasının gerek lig, gerek avrupa için fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum. kısa vadede banko oyuncumuz olmasa bile zamanla iyi bir yere geleceğini öngörüyorum.

    son zamanlarda çağlar birinci'nin transferi için bonservisiyle beraber gönderildiği yönünde haberler yapılmakta; büyük ihtimalle doğrudur lakin şahsen kalmasını ve biraz daha şans verilmesini isterdim. en azından bir erhan şentürk kadar tahammül edilebilirdi(u: bonservisi bizdeyken kiralık olarak başka takımlara vermek, böylece göstereceği performansa göre yol çizmek...).

    kendisi ile aklıma gelen tek dezavantajı stili itibariyle bence 4-3-3'ten ziyade daha bir 4-4-2 oyuncusu olması. hızlı ve teknik olmasına rağmen skora doğrudan değil dolaylı olarak katkı sağlayabilecek bir yapısı var. hani "right forward"dan ziyade "right winger" veya "right midfielder" diyelim. bu bakımdan kadroda düşünülmüyor olabilir. lakin kendisinin gitmesini istemem; giderse de umarım başarılı bir futbolcu ve yeni bir genç yıldız olur...

    http://ligtv.com.tr/...fi_SerdarEylik01.jpg *

    http://2.bp.blogspot.com/...320/serdar+eylik.jpg *

    http://4.bp.blogspot.com/...400/serdar-eylik.jpg *
App Store'dan indirin Google Play'den alın