resim
Merih Demiral
Takım:Al-Ahli
Mevki:Stoper
Yaş:26
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 943
    sosyal medyada güncel dolanan konulara bakıyorum, yaptığı hareketin bizdeki kabulü üzerinden konuşmak gerekirse; konuyu bilmiyoruz efendim.

    bozkurt, son dönemde oluşturulmuş ve türkiye’de bir siyasi partiyi ifade eden işaret değildir.

    tam aksine, oğuz kağan destanında başka destanlarda da bozkurt un türk ün simgesi olduğu ifade edilmiştir. ahmet taşağıl hoca var. türk dünyası ve türk tarihi ile ilgili şu an en yetkin hocalardan birisi. bozkır zamanında türk tarihi hakkında o da bu durumdan bahsetmiştir. ( bknz ilk türkler, göktürkler)
    ayrıca bozkurt’u sadece türkler değil moğollar da kullanmışlardır. moğollar bozkurt’a börteçine derler. cengiz in ilk eşinin ismi börteçine dir.

    bu sebeplerle, yapılan hareketi çetnik, nazi selamı gibi hareketlerden ayırmak gerekir. o ırkçı ve ideolojik hareketlerle bozkurt selamının alakası yoktur.

    sonuç olarak, merih bozkurt hareketi yaparken bir siyasi partiyi ya da ideolojiyi kastediyorsa ceza alsın. ama tarihi gerçekliği ispat edilmiş şekilde türklüğü kastederek yapıyorsa ki ben bunun için yaptım diye kendisi de açıkladı, adama bu durumda ceza veriyorsanız bu düpedüz ırkçılıktır. ve unutulmasın ki ırkçılığı dünyanın başına avrupalılar bela etmiştir.
    bugün istanbul’da 100 ün üzerinde faal kilise vardır. daha 100 yıl öncesinde bizim yönetimimizde olan balkanlar’da şu an 100 tane cami sayamazsınız. olanlar da binbir zorlukla açık tutulmaktadır. sadece bu bile işin ne olduğunu anlamınıza yeter.
App Store'dan indirin Google Play'den alın