resim
Merih Demiral
Takım:Al-Ahli
Mevki:Stoper
Yaş:26
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 938
    konuyu farklı yönlerden ele almak gerekirse;
    merih, ucuz milliyetçi olarak tabir edeceğimiz birisidir. bunu şuna dayandırarak söylüyorum. euro2000 elemelerinde fransa ile yaptığımız grup maçında o dönem şehitlerimizin gündemde olduğu bir süreçte kaan ayhan gol atmış, tüm takım tribünlere asker selamı verirken kendisi kaan ayhan neden selam vermiyor diye abartılı bir tepki verme rolüne soyunmuştu. daha sonra, henüz 6 aydan biraz fazla süre önce galatasaray ve fenerbahçe süper kupa için arabistana gittiğinde orada atatürk ve türk bayrağı üzerinden yapılan saygısızlık girişimine tüm insanlarımız tepki gösterip sosyal medyada buna dair paylaşımlarda bulunurken; konu hakkında duruşu en merak edilenlerin başında gelen ve o dönem ve halen arabistan'da oynayan merih sessiz kalmayı tercih etmiş, ortalık süt liman olunca türkeş bıyığı diye tabir edilen bıyık bırakmaktan geri kalmamıştır. 2 gün öncesinde de milli takım formasıyla türk milletini, bayrağını temsil ettiği bir maçta goller atıp, inanılmaz iyi performans sergileyip ziyadesiyle temsiliyet sergilediği bir maçta, maç sonrası görüntülerde "türklüğü simgeleyen(!)" bir işe girilmesine neden gerek duymuş merak ettim. ne amaçlamış olabilir? suriye'deki gelişmelerle ilişkilendiren var, ülkemizdeki mültecilere karşı olan protestolarla ilişkilendirme var, 2 temmuz 1993 madımak katliamı yıldönümüyle ilişkilendiren var. kendisi açıklama yapmadı, niyetini tam olarak bilemeyiz. sadece tahmini çıkarım yapılabilir. ben ülke gündeminden çok haberdar olduğunu düşünmüyorum bu nedenle tüm olaylardan bağımsız milliyetçilik şovu yaptığını düşünenlerdenim. tüm diğer çıkarımların talihsiz bir denk gelme olayı olduğunu düşünüyorum.

    bunun siyasi yansımaları açısından değerlendirdiğimizde, ülke siyasetçilerinin olaya bu kadar yüzeysel yaklaşması daha vahim. özellikle milliyetçi cephe mevcut durumda mülteci sorununun üstüne gelişen olaylarda halkın tepkisi ortadayken, sadece bir simge üzerinden siyaset yapmaları tam bir liyakatsizlik göstergesidir. halk sizden türklüğü savunacaksanız önce mülteci sorununun çözümü için duruş göstermenizi bekler.

    batı toplumu, yöneticiler açısından bakılınca da tam bir ikiyüzlü yaklaşım söz konusu. merihin yaptığı hareket suç teşkil etmesi anlaşılabilir, ancak bu yaklaşımı her millete, her görüşe, her düşünceye uygulama konusunda çifte standart var.

    şahsi görüşüm, 3 bakış açısından da oldukça tutarsız ve tek taraflı bir bakış açısı söz konusu. olması gereken ülke, millet, din, siyasi görüş farketmeden spor müsabakalarında her türlü simge, imge, görüşün sportif alan içerisine sokulmaması ve bunun olmaması için herkese ciddi yaptırımlar yapılması gerektiğidir. bunu esnetirsen asker selamı da verilir, secdeye de kapanılır, haç da çıkarılır, tekbir de getirilir, hitler selamı da verilir, çetnik selamı da verilir. ya hep ya hiç olmalı. bence hiç olmamalı
App Store'dan indirin Google Play'den alın