resim
Murat Akça
Takım:Pendikspor
Mevki:Stoper
Yaş:34
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 29
    murat akça 13 temmuz 1990 tarihinde almanya'da dünyaya geldi. 2005 yılında galatasaray altyapısına katıldı. boyu 1.84 metre, kilosu ise 75 kg'dir. kendisi stoper olarak görev yapmaktadır.

    2006/2007 sezonunda paf liginde 5 maçta forma giydi. tümüne 70. dakikadan sonra dahil oldu.

    2007/2008 sezonunda paf liginde tümü ilk onbir olmak üzere 21 maça çıktı. toplam 1 gol atarken 5 kez sarı kart gördü.

    2008/2009 sezonunda paf liginde tümü ilk onbir ve 90 dakika olmak üzere 8 maça çıktı. toplam 1 gol atarken 3 kez sarı kart gördü.

    türkiye kupası grup aşamasında 1-1 tamamlanan 30 ekim 2008 ankaraspor galatasaray maçında 90 dakika görev yaptı. kornerden gelen topta kafa ile gol atan neca'yı marke edemediği için eleştirildi.

    2009/2010 sezonunda paf liginde tümü ilk onbir olmak üzere 19 maçta görev yaptı. toplam 4 gol atarken 4 kez de sarı kart gördü.

    u19, u18, u17 ve u16 milli futbol takımlarına toplamda 70 kez çağırıldı.

    sonuç olarak bu istatistiklerden yola çıkarak doğrudan bir çıkarım yapmak pek mümkün gözükmüyor. lakin kendisini izlemiş biri olarak söyleyebilirim ki murat akça bence galatasaray futbol takımı için gerekli özelliklerin tümüne sahip bir stoper değildir. öncelikle teknik açıdan yeterli olmasına karşın genel anlamda sert bir lig olan turkcell süper lig için fazlasıyla güçsüzdür. ayrıca mevkisi itibariyle yeni bir yapılanma içinde olan galatasaray defansı için bir tercih olarak oldukça gerilerde kalmaktadır. çünkü tandemde ideal partner arayışında olan takım nihayet lucas neill - hakan balta ikilisine kavuşmuştur. ayrıca bu iki ismin arkasında tarih itibariyle ali turan, gökhan zan ve servet çetin gibi ligin yükünü ancak taşıyabilen oyuncular yedek olarak beklemektedir. ki kendisi genç yaşına rağmen ciddi bir sakatlık da geçirmiş, uzun süre sahalardan uzak kalmıştır...

    bu bağlamda murat akça'nın formayı kapabilmesi, güçlenmek ve tecrübe kazanması için düzenli olarak oynaması gereklidir, fakat mevkisinde kendisine a takımda yer açmak neredeyse imkansızdır. gelecek sezon da paf takım için oldukça yaşlı olacaktır*. tüm bu bileşenleri bir araya getirdiğimizde eğer düzenli olarak forma şansı bulup, potansiyelini kullanıp üzerine ekleyebilecekse başka bir takıma gitmesi/gönderilmesi kendi hayrına olur. lakin stoper mevkisinde galatasaray'ın an itibariyle genç bir isme forma emanet edip bir bakıma kumar oynayacak lüksü kalmamıştır.

    asıl soru şudur, neden cumhur yılmaztürk değil de murat akça? arz-talep meselesi... sonuçta galatasaray altyapısı en başta a takımın ihtiyacı olan mevkilere futbolcu yetiştirmekle yükümlüdür...*(u: cumhur yılmaztürk ve berkin arslan da tutarsa eğer işte o zaman altyapı üzerine düşeni yapmış demektir...)

    http://foto.fanatik.com.tr/...akca1111_414_232.jpg *

    http://www.ligtv.com.tr/..._re_MuratAkca001.jpg *

    http://www.tff.org/...990e0e2668b9e4c2.jpg *
App Store'dan indirin Google Play'den alın