resim
Merih Demiral
Takım:Al-Ahli
Mevki:Stoper
Yaş:26
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 926
    sabah toplantıdan sonra konuşuyoruz arkadaşlarla. yabancı şirket olduğu için keyifli oluyor, her ülkeden insan var. belçikalı bir arkadaş, güzeldi ama kurt sembolü hariç yazdı. anlamadım neden öyle dediğini. birkaç kez okudum, yanlış mı okudum, tercüme ediyorum diye.

    akşama doğru parçalar birleşti. muhtemelen batıda bu sembol, nazi sembolü gibi haberlere yansıdı. bizim arkadaş da o yüzden böyle söyledi. bu bir siyasi parti sembolü müdür? milletin sembolü müdür? tüm bunlar bir yana. bu sembolden nefret eden, bunu görünce aklına, suç, mafya, çeteleşme gelen onmilyonlarca insan var bu ülkede. sen şimdi buna milli sembol diyemezsin. diğer yandan her milletin mitleri, destanları vardır. kurt da gerçekten türklerin sembolü. ırkçı bir işaret değil. düpedüz sembol, destan.

    burada tüm sorun millete ait olması gereken sembolleri kullanarak suç işleyen, kriminal olan, mafya olan insanlardır. fakat şu bana çok dürüst gelmiyor. insanlar bu işareti benimsemiyor hatta nefret ediyorsa, yukarıda saydığım insanlar yüzünden. bu sembol, türklüğün sembolüdür, siyasi partinin, grubun değil diyen arkadaşlar şunu bilmeli bu sembolden soğutan kişiler o mafyalardır. gidip onlardan hesap sorup, türklüğün simgesini, nasıl mafyayla, çeteyle birlikte anılmasına neden olursunuz diyemedikleri için, suçu o işareti yapanların mağdur ettiklerini ötekileştirerek atıyor.

    madımak'ın yıldönümüydü. alevi değilim. o otel önünde, bu işareti yapanları siz türklüğün yüz karasısınız diye devlet yargılamazsa, o otelin içindekiler de o işaretten nefret eder. bu son derece insani bir konu. empati yapmak gerekiyor.

    velhasıl kelam çok şükür gene bölünecek bir konu bulduk. bizim en büyük milli sembolümüz her zaman bölünmektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın