resim
Merih Demiral
Takım:Al-Ahli
Mevki:Stoper
Yaş:26
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 925
    yaptığı hareketin doğruluğu veya yanlışlığı bir yana maalesef ki bu hareketle hem türkiye'yi hem de avrupa'yı karıştırmış ve tartışmaların maçın ve muhteşem zaferimizin önüne geçmesine sebep olmuştur.

    milli takım her görüşten insanın temsil edildiği bir yerdir ve siz ne derseniz deyin, bozkurt işareti çok uzun süre boyunca türkiye'de bir siyasi parti ve onun uzantısı bir örgüt ile özdeşleşmiştir. bu örgüt milliyetçilik adı altında türkiye'de katliamlar yapmış, vatandaşlarımızı öldürmüş ve bunu yaparken de bozkurt işaretini sembol olarak kullanmıştır. bu yüzden de bu hareketin halkın bir kesimini rahatsız etmesi normaldir. mesela zafer işareti de evrensel vir işarettir ama bir futbolcumuz golden sonra zafer işareti yapsa ülkede yine tartışmalar çıkardı. çünkü zafer işareti de belirli terör grupları tarafından kullanılan bir işaret olarak insanların bir kısmını rahatsız edecektir.

    benden genç olan arkadaşlar belki bunları yaşamadılar fakat ben üniversitede öğrenciyken saçlarım uzun olduğu için gazi üniversitesindeki ülkücüler tarafından tehdit edildim -o üniversitede okumadığım halde- ve o ülkücüler de sürekli bozkurt işareti yapıyordu. benim zihnimde bu hareket türkiye'yi şiddet ve zorbalık atmosferinde tutsak eden bu paramiliter suç örgütü ile özdeştir.

    özetle, merih söz konusu hareketi ne amaçla yapmış olursa olsun, hareket özünde neyi temsil ederse etsin, ülkeyi boş ve anlamsız bir siyasi tartışmanın içine çekmiştir. bu da benim fikrimce milli takıma yakışmamakta ve birliğimize zarar vermektedir.

    uefa'nın ikiyüzlülüğü ile ilgili yazılan her şey haklıdır, fakat uefa'nın bize karşı olan tavrı belliyken de böyle bir hareketle onlara fırsat vermemek gerekiyordu.

    her anlamda gereksiz bir hareket olarak yorumluyorum, hareketin türklüğün sembolü olduğunu söyleyen dostlara da saygı duyuyorum. sadece şunu söylemek istiyorum, bu hareket toplumun bir kesiminde derin travmalar yarattı ve bundan üzüntü duyan insanların da anlaşılması gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın