resim
Merih Demiral
Takım:Al-Ahli
Mevki:Stoper
Yaş:26
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 924
    yanlış hareket falan yapmayan futbolcu. kökenleri cumhuriyetten eskiye dayanan bir sembolü siyasi partiyle özleştirmek türk kültürüne ve medeniyetine saygısızlıktır. kurt sembolü ve aslında bu el işareti de türk kültürünün ve medeniyetinin bir parçasıdır. türk milleti binlerce yıl boyunca özellikle kurt ve geyiği totem olarak kullanmıştır. ve anadolu coğrafyasından çok daha geniş coğrafyalarda geçmişte ve günümüzde kullanılmış ve kullanılmaktadır.

    bu işareti ve kurt sembolünü türk olduğunu söyleyen herkesin zaten kabul etmesi gerekir. yaparsın yapmazsın bu sana kalmış. fakat kamuoyunda bu işaretin yasaklandığı haberleri pompalanırken, türkiye cumhuriyeti ahlaksızca ırkçılıkla suçlanırken bu işaretin 2 temmuz 2024 türkiye avusturya maçında kullanılması sebep değil bir sonuçtur. aynı zihniyet mültecilerin yollanmasının gündeme gelişiyle türkiye’yi ırkçılıkla suçlamaya çalışarak ikiyüzlülük yapmaktadır. bu konuyu siyasileştiren merih değil cehalet içindekiler ve henüz dedeleri değil babaları, hatta kendileri tescilli biçimde soykırım yapmış orta avrupa ülkeleridir.

    destanlarımıza konu olmuş, totem olarak kullanılmış kurt figürünün bu el işareti cumhuriyetten önceye dayanan bir işarettir. ayrıca kurucu cumhurbaşkanımız mustafa kemal atatürk de bu işareti bizzat kullanmıştır ve fotoğrafla sabittir. cumhuriyetin ilk yıllarında hatta 1950’li yılların ortalarına kadar bazı kurumlarda kullanılmış, özellikle tsk kamuflajlarında kullanmıştır. birçok kurum ve kuruluşta da önerilmiştir. ayrıca isa’nın doğumundan önce kurulan göktürk devleti’nin de sancağında kurt vardır.

    umarım bu kültürümüze ve cumhuriyetin kuruluş ayarlarına geri dönmesine vesile olur. bir parti veya oluşum ay yıldızı kullansa ve layık olamasaydı ay yıldızdan vaz mı geçecektiniz? kültürümüzü sahiplenelim. bu sembol belli bir kesime ait değil milyonlara aittir. anadolu sınırlarının da ötesindeki türk kültürünü benimsemiş bütün toplumlara aittir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın