• 1217
    (bkz: 2 temmuz 2024 avusturya türkiye maçı)
    merih, avrupa'da yasaklı bir işareti yapmıştır. böyle uygun görmüşler, bahanesi, doğrusu yanlışı, samimiyeti tartışılır. lgbt bayrağı hassasiyetiyle karşı savlar çarpıştırılır. sonuç olarak umarım buradan ceza almaz zira maç içerisinde centilmenliğe aykırı, kötü niyet gösteren bir şey de yaşanmadı. öte yandan merih, zamanında asker selamı vermedi diye kaan'ın üstüne yürüyen biridir. poster pozları sever. hamleli stoperin kişiliğinin böyle olması alışılmışın dışında değildir ancak her gol atan türk de bozkurt yapmamıştır.

    bozkurt işaretini her yerde alelade yapılan, istiklal marşından sonra kullanılan toplum üstü kabul görmüş bir işaretmiş gibi pazarlamadan önce o iktidar ortağı olacak, stepnelikten imanı gevremiş, ülke yönetmek gibi bir hedefi asla olmayan, her demeci dalga konusu olan milliyetçi parti, neden ülkenin itibarının ve milletin sembolu ilan ettikleri bozkurtun hans, sam, toni, coni ve herkellere karşı iki paralık hale geldiğini sorgulasın. pasaportun, 200 liralık banknotun düştüğü hali sorgulasın. ama yok, popülist hamasetten devam. şükür ki milli maçlar var. bir de yurt dışı çıkış haraç puluna güzel bir zam yaptık, içerde de sahipsiz köpekler, uefa gibi dış mihraklar falan, güzel güzel geçinip gideriz.

    uefa'ya gelince de, merih'in yaptığı gibi arap taraflarına geçelim madem. bu kadar türk düşmanı olmuşlar, kuralları bize ayrımcılık yapıyor, e bir de mafyalar, ne işimiz var euro'da, şampiyonlar liginde? gidelim arap diyarında kutlayalım zafer, cumhuriyet ve spor bayramlarımızı. sicili temiz olmadığını herkes biliyor bu kurumun (avrupa'nın da olduğu gibi, hatta ab içinde yükselen aşırı sağ dalgasından türkiye antipatisi besleniyordur) ancak beylik laflar da etmemek lazım.

    edit: hiç tanımadığınız insanları "ya... ya da..." bağlamında türk düşmanı, dar bakışlı, avrupa yalaması diye kategorize etmeden önce bu işareti sahiplenen ideolojinin güdümündeki kimselerin karıştığı olayların yarattığı antipatiden haberdar olun bir zahmet. maraş katliamını düşünün mesela. eliyle bozkurt yapanlar bu olayları destekler gibi ayrıştırıcı bir çıkarım yapmıyorum, sadece yapılan genelleme için neden bu işaretin toplum üstü kabul görmesinin zor olduğuna, siyasi ideolojilerin bazı kavramları ne hale getirebileceğine, bunun öyle gündelik şeyler diye kestirilip atılamayacağına dair bir done veriyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın