resim
Merih Demiral
Takım:Al-Ahli
Mevki:Stoper
Yaş:26
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 913
    yaptığı harekette herhangi bir beis yokturdur. zamanında ardını yaktığımız avrupalılar her fırsatta bizi cezalandırmaya çalışıyor sadece.

    bozkurt sembolü ta ilk zamanlardan beri türklüğün sembolüdür.

    --- alıntı ---

    bozkurt işareti’nin 1991 sovyetler birliği’nin yıkılmasından sonra bakü’de ebulfeyz elçibey’in düzenlediği mitingde bir milyon insanın milliyetçi hareket'in sembol ismi alparslan türkeş’i "bozkurt" işaretiyle selamlaması sonrası ortaya çıktığı sanılsa da tarihi araştırmalarda bu sembolün türklere budist kültüründen geçtiği yazılmaktadır. bu sembol türk hakanları tarafından başarı anlamına gelen bir zafer işaretidir. batıya göç eden, hun, kıpçak, peçenek türkleri aynı zamanda bu işareti soy belirtir olarak yani "ben türküm" manasında da kullanmışlardır.

    öyle ki bu sembole 10. y.y. iranlı şair firdevsinin şeyhnamesinde de rastlanmaktadır. türk kadınların minyatürünün yer aldığı bu eserde bozkurt işareti yapan kadınlar resmedilmiştir ve günümüzde oldukça ilginçtir.

    çin de bulunan çıkarılan eserlere bakıldığında. bozkurt işareti yapan türk hakanı heykeli ilgi çekicidir.. bozkurt işaretinin, islamiyet öncesi göktürk döneminde ve diğer türk devletlerinde, türk hakanlarının zafer işareti olduğu, mağaralarda bulunan 6.yüzyıla ait “türk hakanı heykeli” ile apaçık anlaşılmıştır.

    --- alıntı ---

    bunu yaptığı için ceza verilirse her şeye ceza verilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın