• 2822
    bu duygusal ve gaz verici kafayı bırakmadığımız sürece sittin sene başarı gelmez. bizim ülkemizdeki futbolcuların çoğu futbola meslek olarak kendini geliştirme olarak değilde para kazanma amacıyla bakıyorlar. bu söylediğim teknik adamların çoğu içinde geçerli. elin adamı tak tak vurdu geçti gitti. hiç zorlanmadılar bile.

    maç öncesi roberto martinez basın toplantısında bizi o kadar iyi analiz etmiş ki verdiği cevaplara bakınca kendinden emin bir şekilde gördüm ki adam zaten maçı oynamadan dün kafada maçı kazanmış bile.

    sonuç benim açımdan sürpriz olmadı. niye mi? çünkü karşımızdaki takım portekiz. sıkıntı şu, bizim ülle, millet, insanlar, futbolcular hemen hemen herkes portekiz'i havada karada tokatlarız modundaydı. bu sadece portekiz içinde geçerli değil brezilya, almanya, ispanya gelse onlara da geçerli. birçok defa büyük kulüplerde avrupa maçlarında ve milli maçlarda favori olduğu halde içinden geçilip rezil olduğumuz halde hala ezip geçeriz, içlerinden geçeriz kafalarındayız. tamam bazen gerçekten de inanılmaz sonuçlar aldığımız oldu kulüp ve milli maçlar bakımından fakat bu her zaman olmaz. olmayacak.

    bir defa her maça favori gibi çıkmayı bırakmamız lazım. portekize karşı çok daha temkinli, rakibe saygı duyan, ve geride sıkı durabilip kontraatak zorlasaydık, beraberliğe yatsaydık bile puan almamamız içten bile değildi. ama biz duygusallığı kahramanlığı her daim seviyoruz, hayallerde yaşamayı seviyoruz ve mevzuya profesyonel bakamıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın