• 14
    piyasada delikanlı hakem kalmadığı için göremediğimiz penaltı çeşidi.

    22 haziran 2024 gürcistan çekya maçının ilk yarısının uzatma süresinin son saniyelerinde penaltı şüphesi ile var incelemesi yapıldı. eğer video hakem devreye girmese, orta hakem kararıyla penaltı verilse yine de temdit penaltısı görmeyecektik. top kornere çıksa bu sefer gürcistan kornerini oynatacaktı hakem.

    var incelemesi sonucu verilen penaltı kararının temdit penaltısı olması gerekiyordu. hakemin bütün oyunculara defolun gidin ceza sahası etrafından demesi gerekiyordu. penaltı atışı sonuçlanır sonuçlanmaz ilk yarının bitmesi gerekiyordu. hakem var incelemesi yüzünden saçma sapan devreyi uzattı. çekya santra sonrası hücum yaptı, korner kazandı. hakem sahipsiz topun gürcülere geçmesini bekledikten sonra devreyi bitirdi. halbuki golle birlikte devrenin sona ermesi gerekiyordu. var incelemesi duraklamaya sebep olmadı çünkü incelemeden önce süre zaten bitmişti.

    futbolun içine ettiler evet ama bari böylesine bir turnuvada hakemler biraz delikanlı olabilse, temdit penaltısı verse nefis karar olurdu. bu kararı veremediği için birkaç kişi hariç kimse eleştirmeyecek. endüstriyel futbolu modern futbol diye iteliyorlar taraftara.
App Store'dan indirin Google Play'den alın