• 8
    şehit kurucumuz...

    4 numaralı kurucu üye olan celal ibrahim, 10 yıl süreyle futbol takımında oynadı. kuruluş döneminde hem okul hem de kulüp içinde birleştirici bir isim olarak dikkati çekti. sorunların çözümlerinde arkadaşlarına önemli fikirler verdi. tarihteki bilinen ilk galatasaray-fenerbahçe maçının golünü atan isim olarak kabul edilmekte olan celal ibrahim, galatasaray'ın en güçlü ve mücadeleci haflarındandı. celal ibrahim, 1. dünya savaşı'nda ırak cephesinde şehit oldu.

    ---ruşen eşref ünaydın'ın anılarından---

    dünya şıkı, veli ruhlu, çelik yapılı celal...

    solda, bir kaplan gibi yağız, koyu esmer, çetin mi çetin imojen'in yedi bela dedikleri bir forvetin gözünü bile yıldırmış celal. kürt celal dediğimiz şehit celal ibrahim... karşısına kimsenin düşmemesi "çekil çekil" diye hışımlı sesle savlet etti mi önünde durmaması, dilemeğe değer şeydir.

    celal'in topa saldırışı, topun karşısındakinin ayağından çekip alışı, kendine çarpmak isteyenleri öyle bir yavuzlukla bir iki metre uzağa fırlatışı vardır ki, olur şey değil... dünya şıklığına, şöhretine ve unvanına düşkünlüksüz o veli ruhlu ve inançlı, o çelik yapılı celal, maça, mukaddes cihada girer gibi girerdi. nasıl ki asıl harbe, 1. cihan savaşına da yüksek maça girer gibi girdi ve şan meydanında şehid kaldı.

    ---ruşen eşref ünaydın'ın anılarından---

    galatasaray dergisi, ekim 2004, sayı 26.
App Store'dan indirin Google Play'den alın