resim
Michy Batshuayi-Atunga
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.85
Uyruk:Belçika
  • 758
    doğru bir transfer olduğunu düşünmüyorum.

    icardi her koşulda sahada olmak istiyor, yürüyebildiği sürece de sahada kalıyor. geçen sezon 3820 dk sahada kalmış, 47 maça çıkmış ve bunları %70'ini sakat geçirdiği sezonda yapmış. özellikle prag maçları dönemi mutlak dinlenmesi gerekiyordu ama yine de sahadaydı. orhan uluca bunu okan hoca'ya sordu, hoca hem oyuncunun oynamak istediğini söyledi hem de rakipler icardi olduğunda farklı bir korkuyla sahaya çıkıyor dedi. ayrıca dinlenmesi gerekse 1-2 ay sahalardan uzak kalmalıydı dedi.

    şimdi bu durumda elimizde batshuayi olsaydı icardi'yi 1-2 ay dinlendirecek miydik? bence hayır. ayrıca 1-2 ay dinlenmiş icardi ne kadar fit dönecekti, kilo fazlası olacak mıydı bunlar da soru işareti. çünkü adamın oynadıkça form tutma özelliği var, zaten öteki türde bir disiplini olsaydı bu topraklarda futbol oynaması imkansızdı.

    yani bence biz büyük bir aksilik olmadığı sürece sezonun %90'ını yine icardi ile oynayacağız. bu durumda yedek forvete imza parasıyla beraber üç yılda 12 milyon euro yatırmanın bir mantığı yok. sözleşme bittiğinde elimizde 33 yaşında ve nakte dönüştürülemeyecek bir adam kalacak.

    çift forvet diyenler var, ben okan hocanın çift forvete döndüğü herhangi bir anda iyi performans gösterdiğimizi hatırlamıyorum. oyunumuz zaten buna uygun değil. nitekim hocanın yedek forveti kanat özellikli istediği haberleri vardı ki bu bence doğruydu ama bathsuayi öyle bir profil değil. aynı icardi gibi direkt bir santrafor.

    transferi yanlış bulmamın son ve en önemli sebebi ise şu; ben 30 yaşında yedek kalmayı kabul eden bir adama inanıp, güvenip bu paraları vermem. kariyerinde chelsea'ler falan olan bir adam bu şartları kabul etmemeli ve direkt ilk 11 yazılacağı bir takıma gitmeli. bunu yapmıyorsa aklındaki öncelik futbol değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın