resim
Aaron Wan-Bissaka
Takım:Manchester United
Mevki:Sağ Bek
Yaş:26
Boy:1.83
Uyruk:İngiltere
  • 107
    hakkinda okuduklarima bakinca "herhalde ben biraz kotumser bakiyorum" diye dusunduren futbolcu.

    bence wan-bissaka ile boey'in savunma sekilleri cok farkli. boey bir gecis savunmacisiydi, rakibe dogru noktada, ayakta kalarak pres ve sarj uygulayip topu takima geri kazandiriyordu. buna "recovery" deniyor football istatistiklerinde. galatasaray gibi savunmayi onde ve aslinda tekrar hucum baslatmak icin yapan bir takimda haliyle boey'in verimliligi zirve yapti.

    wan-bissaka ise tamamen birebir savunma uzerine odakli. stili rakibin hucumunu engelleyecek mudahaleyi yapmak uzerine. buna da "duel" deniyor- yani rakip oyuncuyla duelloya giriyor ve galip cikiyor. ancak bu topu takimina kazandirabildigi, ve hucum baslatabildigi anlamina gelmiyor. oyuncu siklikla topu taca ya da kornere uzaklastiriyor ornegin. savunmaciligi tamamen fiziksel- yani pozisyon alma, hava toplari gibi ozellikleri de ortalama alti.

    bir ek olarak da oyuncunun hucum ozelliklerini ekleyeyim. boey'in de orta kalitesi dusuktu, sutu vasatti. ancak boey kulvar kullanmayi, bindirmeyi, al-ver yapmayi biliyor. wan-bissaka'da bunlar cok daha ham halde- oyuncu orta saha cizgisini gecmeden oynamayi seviyor. onunde ziyech gibi top alisverisi uzerine oynayan ve oynatan bir oyuncu varken hucuma cikamayan bir wan-bissaka... bana uretkenlikten cok cok uzak bir sag kanat gibi geliyor.

    wan-bissaka united'da korelmis olabilir, turkiye ligine iki gomlek ustun gelebilir, burada tekrar form tutabilir, bunlar mumkun. seve seve de yanilirim hic problem degil. benim pek istemedigim bir transfer olur, hele ki konusulan paralara...
App Store'dan indirin Google Play'den alın