resim
Aaron Wan-Bissaka
Takım:Manchester United
Mevki:Sağ Bek
Yaş:26
Boy:1.83
Uyruk:İngiltere
  • 103
    açılın ben bu adamı çok izledim, ta palace yıllarından beri beğenirim kendisini.

    kendisi için boey tipi sağ bek deniyor. hem doğru hem yanlış bir beklenti yaratıyor bu. wan bissaka boey gibi kene gibi yapışıp rakibi hayattan bezdiren tipte bir oyuncu değil; fakat defansif olarak boey'den, evet boey'den üstün bir sağ bek. neden mi boey gibi bir canavardan daha üstün; çünkü wan bissaka savunma yapmayı a'dan z'ye bilen bir oyuncu. hamle zamanlaması kusursuz birisi. karşısındaki kanat oyuncusunu atletizm ve güçle değil psikolojik olarak yıldıran bir "ne adam ne top geçer savunması" var. kanat oyuncularının, özellikle tricky, özel kanat oyuncularının baş belası bir önseziye sahip. rakibini çok iyi çalışıyor ve ilk dakikalardan bu kanat benim aga diyor. boey'e dönelim, o da karşısındaki kanat oyuncusunu hayattan bezdirirdi, ama bissaka'nın genel savunma becerileri; track-back, kademe, hamle isabeti, boey'den üstün. ecnebilerin "cebine almak"* dediği şeyin önde bayrak sallayanı; ki bizim gibi takımlar için şampiyonlar ligi'nde fark yaratacak bir meziyet bu.

    hücumda ise bizim pek yeterli bulmadığımız boey'den genel anlamda daha etkisiz diyebiliriz, ama türkiye ligi'nde işler değişebilir. genellike çizgide kalıp merkeze çok gelmediği, iki ceza sahası hizasını da çok geçmediği rollerde oynadı. teknik kapasitesi topla oynamayı gerektirecek, misal günümüz inverted bekleri* roller için yetersiz değil. önünde ziyech veya benzeri bir defansif olarak 0 sağ kanatla oynarsa yine çok bir şey beklememek lazım, ama barış gibi, rashica gibi çalışkan bir sağ kanatla kombinlersek tıpkı 6 da 8 de oynayabilen torreira gibi takımın fizik gücüne ve enerjisine seviye atlatacağı gibi pas oyunu ve geriden oyun kurmaya da ciddi katkı verir.

    nesi yok derseniz şutu yok ve maalesef kendisi seviyesinde bir bek oyuncusu için ortaları iyi değil. kendisinden skor katkısı beklersek hayal kırıklığına uğrarırız. o daha ziyade bir ara eleman, ama işinde çok iyi.

    gelelim takımımıza olası transferine. torreira tipi bir "oha bu adam bu paraya nasıl geldi lan" transferi olursa mükemmel olur. olur mu olur, şartlar o yönde olgunlaşabilir. fakat 10-15m€ seviyesinde bir bonservisle gelirse ve 4m€ seviyesinde bir maaş alırsa da mırın kırın etmem açıkçası. boey'den damağımızda kalan tada en yakın oyuncu bu. bir de muhtemel as sol bekimiz köhn'le uyumu konusu var, ki top bizdeyken sağ bekin stoperleştiği, sol bekin sol kanatlaştığı bir taktikte köhn ve bissaka çok tatlı olur. hocamız bunu uyguladı ve verim aldı.

    bu arada şunu da ilave edeyim, angelino'yu da çok izlemiştim ver baya beğenirdim, ama takımımızla kimyası uyuşmadı. onu da ofansif bir rolde hayal ederken ne ofansta ne defansta tatmin etmişti. bissaka'nın ise defansta tatmin etmemesi gibi bir ihtimal yok. bu işlerin oyuncusu; ama çok para verip aldık, çok göz önünde bir isimdi diye aşırı beklentileri girmemek lazım. neticede bek bölgesi bir süperstar bölgesi değil, yeri geliyor stoperleri, kanat oyuncularını devşirip şampiyon oluyorsun. ama büyük hedeflerin varsa bissaka seviyesinde bir beke ihtiyacın var ve mevcut piyasada daha iyi bir alternatif yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın