• 42
    turnuvalara, şampiyonlara katılamadığı için isviçre gibi diğer milli takımlara yönelen arnavutları da kısa vadede kendisine çekecektir. shaqiri, mehmed, xhaka, dzemaili gibi isimler isviçre milli takımında istikrarlı bir şekilde forma giymiş arnavutlardan birkaçı. hatta shaqiri'nin arnavutluk milli takımına karşı oynanan maçta isviçre milli marşını söylemeyi reddetmesi de dikkat çeken bir hareketti.

    adamlar kosova, arnavutluk'un tamamını, isviçre milli takımının ise bir kısmını oluşturuyor. makedonya'da düzenlenen referandum sonrası kurucu iki milletten biri haline geldiler. orda da doğan, yetişen ciddi sayıda arnavut mevcut. keza yunanistan ve italya gibi ülkelerde de azımsanmayacak kadar arnavut var. rumeli'de büyük arnavutluk hayali kuranların sayısı hiç de az değil.

    özellikle bu turnuvaya kattıkları renk, stadyumda yaşanan coşku, ülkelerinde yarattıkları heyecanın yansıması gibi faktörler devreye girdikçe yurtdışı doğumlu oyuncularına da kadrolarına daha çok yer vereceklerini ve gelecek turnuvalarda da söz sahibi olacaklarını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın