• 120
    geçtiğimiz sezon yağız* yalan haber yapıyor, menajer tuzakları, fiyat arttırmaya çalışılıyor, biz sürece zarar vermemek adına yazmıyoruz gibilerinden bir sürü şey söylediler.

    hatırladığım kadarıyla ada basınında dahi ismi çıkmadan önce, ''galatasaray'ın orta sahadaki en önemli hedefi fred'' şeklinde büyük puntolarla defalarca haber girdiler. yani galatasaray'ın ffp konusunda adım atmakta zorlandığı ve fred için biraz zaman talep ettiği zamanlar...

    bu gibi manşet haberler ''sürece zarar vermemek'' niyetinde olan birinin takınacağı bir tavır olmasa gerek. daha sonrasında yine mert müldür galatasaray'ın sağ bek rotasyonu için ''önceliklerinden'' biri şeklinde başka haber daha girdiler. fenerbahçe yönetiminin obsesif tavırları herkesin malumuyken ulu orta, ''önemli'', ''öncelikli'' alt metniyle paylaştıkları haberlerin suçladıkları kimselerden pek bir farkı kalmıyor.

    şimdi de batshuayi ile ilgili olarak manşet haber girdiler. bence galatasaray rotasyonu için, ''mantıklı'' bir sözleşme ile oldukça iyi bir takviye olacağı düşüncesindeyim. fakat şimdi bu haberin etkisiyle sosyal medya çalkalanıyor.

    avrupa şampiyonasının* illüzyonu içerisindeyken protokol ile tamamlanabilecek bir transfer belki de gerçekleşmeyecek. şimdi insanlar diyebilir, ''zaten menajeri galatasaray'ın arttırdığı fiyatı onlara da iletiyordur vs.'' diye.

    abdülkerim transfer süreci herkesin malumu. ali koç bu menajer işleri konusunda bir anda masadan kalkabilen ve absürd çıkışlar yapabilen bir adam. aynı tepkiyi belki onlara da takınacaktı/mıştı ama şimdi kartopu etkisiyle başka bir süreç yaşanacak gibi gözüküyor.

    zaten, ''florya'nın kalbinden oyuncu aldık'' vs gibi antin kuntin muhabbetler ortadayken yine bir sidik yarışının ortasında kalıyoruz. işin enteresan kısmı bu haberlerin nasıl ve ne şekilde bu insanlara ulaştığı?

    evet, bu insanların işi habere ulaşmak ve mümkünse atlatma haber yapmak. buna saygım var ama transfer bence bu işin etik yönünden tartışmaya açık bir alanı. son derece popülist ve kime/neye hizmet ettiği belli olmayan, 3 liralık malın 5 liraya mâl olmasına neden olan bir süreç.

    erden timur'un transferdeki başarı ya da başarısızlığı tartışılır ama son derece ketum ve ağzı sıkı bir yöneticiydi. bu tarz haberlerin maksadı insanların gazını almak ise komik, ali koç'un dursun özbek'e yönelik aşağılayıcı söylemlerinin karşılığı olarak basın yoluyla rövanşist bir tutum ise fazlasıyla trajik bir hamle olarak görüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın