• 30
    ilk 10 dakika sonrası build-up yapamayan ve bu sebeple ileri çıkamayan ispanya'nın topu hırvatlara bırakarak dikine oynamaya başlaması sonucu acaba hırvatistan'ın şansı olabilir mi diye düşündürmüştü maç.

    bu anda oyunun 30 saniye kadar durması sonucu ispanya teknik direktörü luis de la fuente takıma müdahale etti ve ikinci topları toplayarak dikine hızlı oynamalarını söyledi. iki dikey top denemesinden ikincisi golle sonuçlanınca da maçın gidişatı belli oldu. ikinci topu kazanamayan hırvatistan ani hücumda savunma çizgisinin kaybolması sonucu golü morata'dan yedi 28. dakikada.

    ilk golün hemen 2 dakika sonrasında da bu sefer geri çekilen hırvatistan savunması sebebiyle fabian ruiz bireysel becerisiyle yine merkezden ceza sahasına girerek temiz vuruşla ikinci golü attı. burada önemli olan da trailing yapan futbolcunun hırvat savunması tarafından takibinin yapılmaması.

    birden fazla gole ulaşma stratejisi olan bir takım ispanya ve bunu da rakiplerinin yerleşimlerine göre başarılı şekilde değerlendiriyorlar. hırvatistan iyi top çevirse de aradıkları boşlukları ispanya ileri çıkmadığı sürece yakalamaları mevcut dizilişlerinde çok mümkün değil. bunu sadece ikinci topları kazanarak yapabilirler ya da duran toptan fırsat kovalayacaklar.

    ilk golde livakovic'in tereddüt etmesi de büyük etken oldu bu arada golde. çıkayım mı çıkmayayım mı derken kalede yeteri kadar büyüyemedi ve yüzde elli şansla bir tarafa yatarak topu çıkarmayı düşündü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın