• 352
    erden timur'un fiilen işin içerisinde olmadığı ama erden timur'dan miras transfer stratejisinin devam edecek gibi göründüğü yaz transfer dönemi.

    2022 yazında ve hatta 2023 kışında harika iki transfer dönemi geçirdik, emeği geçen herkese teşekkürler. torreira, icardi, mertens, abdülkerim, zaniolo, kaan vs. büyük oranda transferlerimizden katkı aldık, isabet sağladık. ama 2023 yazı ile başlayan "büyük maliyetli büyük transferler" stratejimiz tutmadı. olmadı. zaha, tete, ndombele vb. isimler üzerinden tek tek "o olmadı, bu biraz oldu aslında" gibi bir tartışmaya girmeye gerek yok. kümülatif tabloda 2023 transfer stratejimiz tutmadı. nitekim 24. şampiyonluk 2022 yaz ve 2023 kış transfer döneminde oluşturulan iskelet ile geldi. mertens ile, icardi ile, torreira ile, abdülkerim ile, kaan ile şampiyon olduk. bu durumun bize 2024 stratejisi adına bir işaret feneri olması lazım ama anladığım kadarıyla stratejimiz yine tehlikeli sularda dolaşmak üzerine.

    scott mctominay, aaron wan-bissaka, leon goretzka, saël kumbedi ve ismi geçen diğer oyuncular. hiçbirine itirazım yok temelde, hepsi pozisyonlarının çok iyi oyuncuları. ama hepsi maddi açıdan galatasaray'a çok uzak hedefler. aradaki finansal uçurum, zaman içerisinde kapanamayacak kadar büyük. 15 milyon euro fiyatla pazarlık masasına torreira için oturan arsenal'i 6 milyon euro bonservis bedeline ikna etmek büyük bir işti ama bu her zaman olmaz. nadiren olur. 30 milyon euro bugün mctominay için talep eden mancheseter united'ı veya benzer hatta daha yüksek bir ücreti goretzka için talep edecek bayern münih'i kaç milyon euro'ya ikna edebiliriz? bu oyuncular mevsim, ay fark etmeksizin her zaman birinci sınıf takımlar düzeyinde piyasası olan ve en az 20 milyon euro bandında bonservis teklifini masaya getirebilecek oyuncular. biz bu oyunculardan herhangi birini nasıl transfer edebiliriz? haziran, temmuz veya ağustos. transfer döneminin hangi ayında bu futbolculardan herhangi birinin bonservisi bizim ödeyebileceğimiz düzeye inebilir? ben cevap vereyim; transfer döneminin hiçbir ayında, bu futbolculardan hiçbirinin bonservis bizim ödeyebileceğimiz düzeye düşmez. bu strateji ile sadece ve sadece boş hayaller kurup, zaman kaybedeceğiz. tıpkı 2023 yazında olduğu gibi.

    galatasaray'ın anladığım kadarı ile bütçesi var. bir veya birkaç mevkide bir oyuncu için örneğin 10 milyon euro bonservis bedeli ödeyebilecek gücümüz var. o zaman akıllı olalım, mantıklı olalım ve piyasa değeri 10-15 milyon euro bandında olan kaliteli ve genç oyunculara yönelelim. piyasa değeri bugün 30-35 milyon euro olan sağ bek ve orta saha oyuncuları ile temas kurup; temmuz'da veya ağustos'ta bu oyuncuların değerinin 10 milyon euro seviyesine düşebileceğinin hayali veya arzusu ile haftalarımızı, aylarımızı kaybetmeyelim. beklemeyelim. beklemek, sabırla beklemek geçen yaz olduğu gibi bu yaz da büyük bir hata olur. biz aynı hatayı tekrar etmeyelim. böyle söylüyorum söylemesine ama "transfer etmek istediğimiz oyuncular mctominay, bisakka düzeyinde" söylemleri şimdiden başladı. bu ama yanlış. üst düzey oyuncuları hedeflemek, hayal etmek çok güzel ama günün sonunda hedeflemekle, hayal etmekle kalacağımız isimlerle galatasaray neden zamanını öldürsün ki? geçen yaz da orta saha için hedefler çok büyüktü ancak sonuç 2023-2024 sezonunda hiçbir şekilde verim alamadığımız tanguy ndombele olmuştu. bu yaz da aynı mantık ile hareket edersek, sonuç ndombele'nin bir benzeri olur. seviyemizi, maddi gücümüzü bilip, ona göre hedef oyuncular belirleyip, olmayacak isimlerin peşinden koşmaktan vazgeçmemiz lazım. umarım bir noktada bunu becerebiliriz bu yaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın