• 340
    elimde kağıt kalem sürekli hesap yaptığım dönem.

    yabancı kuralı ve avrupa listesine yazılacak oyuncu sayısındaki kriterler göz önüne alındığında baya bir hesap kitap yapılması gerektiği ortaya çıkıyor. avrupa listesine önceki senelerden farklı olarak 25 oyuncu yazmak istediğimizde göstermemiz gereken çaba miktarı artıyor. bu kriterlerle birlikte oluruna çok takılmadan istediğim transferlerle birlikte şöyle bir takım çıkıyor ortaya:
    muslera, günay, jankat
    abdülkerim, sanchez, emin bayram, metehan baltacı, emirhan topçu
    kaan ayhan, dubois, köhn, julian ryerson, rıdvan yılmaz
    torreira, kerem demirbay, berkan kutlu, eyüp aydın, adrien rabiot
    kerem aktürkoğlu, barış alper yılmaz, yunus akgün, ziyech, oğuz aydın
    mertens, rafa silva
    icardi, wissam ben yedder, erencan yardımcı

    bu hayal kadroya göre özellikle bazı bölgelere çok sağlam transferler gerekiyor. hatta bazıları maddi şartlardan yahut oyuncunun ikna edilememesinden mümkün olmayabilir. ancak takımdan gönderilmesini istediğim zaha, tete, oliveira, zaniolo, nelsson gibi oyunculardan gelecek bonservisin üstüne yapılacak ekleme ile bu sekiz transfer bitirilebilir diye düşünüyorum. transfer edilecek türk futbolcular için havuz oldukça kısıtlı orada kaliteden ödün vermek ilerleyen süreçte canımızı sıkar. ilk 11 e yapılacak yabancı transferler ile icardi arkasına almamız gereken yabancı forvette de kaliteden ödün veremeyiz. bu durumda bonservis, imza parası ve maaşta cimri davranamayız. cimri hareket ettiğimiz dönemden kar etmediğimiz de ortada. bonservisle gitmesi muhtemel oyuncular dışında kiradan dönecek oyuncularla yine yollarımızı ayırmamız gerekir. belki okan hoca eyüp aydının gelişmesi için kiraya gönderilmesini isteyebilir bu takdirde taylanın takımda kalması gerekebilir.

    sözün özü takımı sil baştan yenilemediğimiz, tutmayan futbolcularla yolumuzu ayırdığımız, yapılacak transferlerde nokta atışı hareket ettiğimiz bir transfer dönemi olmasını diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın