• 885
    bir kısım galatasaray taraftarı bu yeni betornerme yapının inşaatında öyle bir tutum sergiliyor ki akıl alır gibi değil. mesele inşaat işinden anlayan, ya da anladığını idda eden, biri çıkıyor
    "stadyumda şurası şöyle yapılmış. bu kalitesizdir, yanlıştır vs. vs." diyor sonra ilk cümlede bahsettiğim kesim başlıyor köpürmeye.
    "ali samiyenin hali ne ?"
    "size ancak eski statlar yakışır."
    "bu işe köstek olmayın" ve hatta
    "siktir lan kuş, karga"
    gibi tepkiler veriyorlar. sanki yanlışlara dikkat çekenler "yıkın lan stadı baştan yapılmalı" demiş gibi... aynı eleştiriye kapalı kesimin başka bir söylevi de "ya bu kadar yapmaları bile iyi" "bu kadar yaptılar ya buna da şükür". noluyo lan ? nedir bu mukadderatçı tutum? alayınız milli görüş neferi misiniz ? toki ölmüş dedesinin hayrına mı dikiyor o stadı ? karga inşaata razı tutum nereden geliyor ?
    inşaattan anladığını idda eden kısmın hep dikkat çektiği bir konu var. o da türkiyede işçi ücretlerinin avrupadaki ücretlere oranla daha düşük olması. işçi ücretleri böyle büyük inşaatlarda bütçenin büyük bir kısmını oluşturmuş. yani avrupada 300 milyon avroya yapılan bir stad türkiyede daha ucuza mal edilebilirmiş. turk telekom arena ve avrupadaki örneklerin maliyetleri karşılaştırıldığında turk telekom arenanın aynı avrupadaki örnekleri gibi olması gerektiği lazımmış. hep mişli mışlı yazdım zira yazdıklarım hep ordan burdan okuduğum iddalar. inşaattan anlamam ama işçi ücretlerinden yola çıkılarak yapılan çıkarımların gayet mantıklı olduğunu düşünüyorum. son olarak koltuk seçimlerinin kalitesizliğinden bahsedildi. sanki toki kırpabileceği her yerden kırpmaya çalışıyor gibi. stadyum inşaatı için harcanacak para sami yen arazisinin satışından elde edilecek gelirin yanında devede kulak kalıyor. tokinin "kooperatif işine girmiş müteahhit" duruşuna karşı galatasaray yönetimim artık dur demesi lazım. yüzyılda bir dikilecek bir yapının inşaatında bu kadar pasif bir tutum sergilenmesi çok düşündürücü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın