resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 287
    elindeki futbolculara göre bir taktik belirleyen, kurnaz teknik direktör ekolündendir. almadığı kupa kalmadı adamın, ama futbola ne verdi? hiç bir şey, sadece kendisi ve kulüpleri kazandı. bana ne! ben inter taraftarı değilim ki.
    bu tip hocaların işi bir de kulüp transfer konusunda cömertse işi çok daha kolaydır. dünya üzerinde en başarılılar arasında gösterilenler genellikle bu ekoldendir. mourinho, lucescu, capello, hiddink, trappatoni, daum, yılmaz vural aynı bokun mavisidirler.
    bu tip adamlar ellerindeki futbolcu kadrosuna göre, takımın oynayabileceği futbol şeklini belirler. kendi kafalarında hücum futbolu, 4-3-3 falan gibi klişeler, formatlar yoktur, kadro belirler bu işleri. bunlar bir kulüpte çok uzun süre çalışmazlar.
    bu tip hocalar dışında başarılı olmuş hocalar: van gaal, ferguson, wenger, cruyff, rijkaard gibilerdir. bunlar kafalarında bir futbol fikriyle kulüplerinde çalışmaya başlar ve bunu dikte etmeye çalışırlar. genellikle uzun süre aynı kulüpte çalıştıkları için, diğerleri kadar başarılı olma ihtimalleri yoktur, bırakıp başka yere gitmezler nitekim.
    bu tip hocaları iyice anlatmak gerek aslında, örneklerle falan. ama yerimiz dar, belki blogda bir ara.
App Store'dan indirin Google Play'den alın