resim
Hakan Çalhanoğlu
Takım:Inter
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 1869
    milli takımda sistemsizliğin kurbanı olan oyuncu.

    son yıllarda inzaghi ve ınter ile yaptıklarını görünce acı gerçekle yüzleşmemiz gerektiğini düşünüyorum. kim ne derse desin bu adam şuanda dünyanın en iyi registalarından biri. şuanda hakan'ın derin oyun kuruculuk seviyesi neredeyse kroos'a bile yakın seviyede.

    çalhanoğlu yaşadığı sıkıntıları kendisi hiç açıklamayacak galiba çünkü kolay değil oynarken bunları söylemek. bizim görmemiz, bizim konuşmamız lazım.

    elinde kroos varsa ona göre bir sistem oluşturursun, elinde hakan gibi bir değer varsa ona göre sistem oluşturmak zorundasın. aksi halde bu oyuncuyu sahada yem etmiş olursun.
    rm nasıl kroos'u koruyarak oynuyorsa türk milli takımı da öyle oynamalı. valverde, tchouameni, camawinga bunlar kroos'a konfor alanı oluşturan oyuncular. bizim milli takımda ismail yüksek hariç bunu yapabilecek oyuncu yok maalesef, belki biraz atakan karazor yapabilirdi onu da almadılar milli takıma.

    takımda hakan gibi regista varsa başarı için 2 tane seçeneği var montella'nın.
    ilki direkt inzaghi'nin 3-5-2'si, gerideki 3 stoper ve önlerindeki barella mikhitaryan ile hakan'a oyun kurabilecek alanı sağlamak. geriye 3 stoper koyup, önlerine hakan'ı koyup onun önüne de ismail ve orkun ile bu sistem bir nebze çalışabilir. ümit milli takım böyle oynuyor bu arada. onlar çalışılmış, baskıları vs de doğru yapıyorlar. a milli takım bu sisteme çalıştı mi hiç bilmiyorum, eğer bir çalışma olmadıysa zaten boşa fantezi yapıyoruz demektir.
    diğeri ise rm'nin yaptığı gibi kanada merkez direnci yüksek oyuncu atmak, yani ismail yüksek'in sağ kanat oynaması.
    maalesef yanına orkun koyalım, salih koyalım 4231 oynayalım ile olacak işler değil bunlar. ısrar ederse başarısız olacak, başarısızlığı ne orkun'da ne de hakan'da arayalım. çünkü bu iki oyuncu yan yana veya arkalı önlü 4231'de olmuyor. temel özellikleri birbirine benzeyen oyuncular bunlar, zaafları da benzer olan oyuncular. eğer tüm oyuncuların zaafları aynı olursa bu zaaf büyür ve takım kompaktlığına zarar verir.
    bellingham rolünde oynayabilecek bir kenan var elimizde, barış alper ve semih kılıçsoy'u da ön ikiliye atabiliriz. önemli olan sağ kanada ismail yüksek ve hakan'ın yanına da yine dirençli bir oyuncu bulabilmekti. atakan karazor'u nasıl almazlar ben anlamıyorum. davası var vs. deniyor ama okay ve berat'ı almışsın be adam kadroya. kimseyi alma daha iyi.

    montella bunları yapabilir mi, valla hiç ihtimal vermiyorum. büyük ihtimalle calha'ya yazık olacak.
    ben şimdiden söyleyeyim, ne olursa olsun ben hakan'ı eleştirmeyeceğim. çünkü oyunculardan verim almanın esas kritik noktası sistemlerdir.
    hatalı bir sistemde de oyuncudan verim bekleyecek değilim.

    belki hakan kariyeri bittikten sonra bu durumu herkesin anlayabileceği şekilde kamuoyuna açıklar. üzgünüm o zamana kadar da insanlardan hakaret yemeye devam edecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın