resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 2692
    özellikle benim gibi 40 yaş üstü futbol fanlarının büyük saygı duyduğu, futbol evrenindeki tanrı statüsündeki isimlerden birisi. 2004’te chelsea’ye geldiğinde bir maç kaybı ve yedikleri sadece 15 golle müthiş bir şampiyonluk yaşamıştı. o dönemin chelsea takımı şimdiki gibi bilinen bir marka değildi. yeni jenerasyon futbol severseniz ve chelsea ismine yabancı değilseniz, bilin ki bu ciddi ölçülerde mourinho’nun sayesindedir. kendisi chelsea’nin sahasında hiç yenilmemiş bir isimdir ve bu rekor hala kırılamadı.
    benim ön görüm şöyle:
    mourinho, chelsea yıllarına bir geri dönüş yapmayı planlıyor. bunu da orta sahası ve defansı çok çok iyi kurgulanmış bir hızlı geçiş oyunuyla yapacaktır. ki ülkemiz light bir lig olduğu için sıkı savunma ve şok ataklarla yolunu bulacaktır. fb bence çok az yiyen bir takım olacak bu sezon. rakiplerin patatesliğinden de bolca gol atarlar. djeko falan değil ama mourinho’nun isteyeceği isim… çok flaş bir kaç futbolcu bekliyorum açıkçası. kadroları zaten iyi ve orta sahaya fred yanına bir oyuncu daha aldıklarında seviye atlatır fenerbahçe’ye mourinho. mourinho’nun alameti farikası, liglerin ve rakiplerin bug’larını bulması oldu her zaman. bunu fb’dede yapacaktır. ayrıca çok büyük ekiplerde zorlandı evet ama markası mourinho isminden küçük takımlarda hep yıldızlaştı. ben aşırı doğru bir eşleşme olarak görüyorum maalesef. ülkemiz futboluna inanılmaz bir kalite getirecek ve seviye atlatacaktır.
    okan buruk ve ekibi eğer eksik noktalara doğru hamleler yaparsa mourinho tehditini savuşturmakta zorlanmaz bu arada onu söyleyeyim. zira jose ülkeye, iklime, oyunculara, kültüre, yemeklere vs alışmak durumunda. lojistik olarak her daim alıştığı ultra donanımlara sahip olamayacak. adam hatay, bodrum falan gibi tuhaftakımlara deplasmanlara gidecek.
    bu noktada bizim bu ayakta uyur halimizden bir an önce çıkmamız şart. hala erden timur kaldı mı gitti mi belli değil vs. olmaz. mourinho bu tip iç dış tüm gedikleri görür ve değerlendirir.
    kısacası renk katacak ligimize. hayırlısı olsun bizim için. onu ülkemizde yenmek çok zevkli olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın