• 8890
    kurun bu kadar yüksek olduğu, ligin marka değerinin düşük olduğu, futbol otoritelerinin pek önemsemediği bir ligde bu kadar harcama yapmak o ligdeki tüm rakipler için kötüdür.

    yanlış anlaşılmasın, rekabet iyidir ve başarıyı getirir. ama hırs gerçekleri görmeyi engeller. fenerbahçe her sezon şampiyon olamadıkça, "bu sefer kazanacağım" diyen kumarda kaybeden gibi her seferinde eli daha da yükseltiyor. böyle bir takımla rekabet etmek gerçekten zor ve ister istemez seni de riskli hamleler yapmaya itiyor

    normalde bizim ligimizdeki takımların vereceği bonservis üst limiti 5-7m €, oyuncu maaşı max 1,5-2m € olmalı. her sene altyapıdan birkaç oyuncu a takıma monte edilmeli. ancak karşıda gözü dönmüş bir camia var ve böyle davrandığın zaman rekabette geride kalman çok olası.

    bu sene de hepimiz çok iyi biliyoruz ki, fener takımı büyük oranda değiştirecek geleni/gideniyle büyük maliyetlerin altına girecek. girsinler umrumda değil ama, bizim de hamle yapma zorunluluğumuz oluşuyor. burada ne yazık ki uzun vadede kazanan çıkmıyor. yoksa sağlam omurgamızın üzerine baran, ali, efe, gökdeniz, eyüp, emin ve adını hatırlayamadığım sağ beke gelen sarı saçlı çocuğu da yavaştan takıma monte etsek türk futbolunun geleceği için daha güzel olmaz mıydı.?

    her sene şampiyon olursak bunların tabutuna son çiviyi çakacağız diyoruz. ama ne fener ne beşiktaş harca harca batmadı. 1 şampiyonluk herşeyi unutturuyor. böyle ortamda güzel yarınlar için bizim de boşa atacak kurşunumuz yok ne yazık ki.

    bakalım bu sene nasıl bir challenge ile karşılaşacağız. umarım tüm transferlerimiz isabetli olur da, rakip camianın havaya girmesine müsaade etmeyiz. zaten ocak şubat gibi geride kalmış bir fener olursa, her puan kaybı sonrası oyuncularını kurban eden ve başkana sallayan bir mourinho, çileden çıkmış taraftarlar, şuurunu kaybetmiş bir başkan bulabiliriz. mourinho, ismail kartala benzemez. kağıttan istediğini okutamazsın, yeri gelir sana postayı koyar. bu nedenle ego savaşları yaşanmasını sabırsızlıkla bekliyorum. umarım gelişmeler beklentim yönünde gerçekleşir
App Store'dan indirin Google Play'den alın