• 7
    panathinaikos 1971 yılında şampiyonlar liginde final görmüş ve cruyff'lu neeskens'li efsane ajax'a wembley'de 2-0 kaybetmişlerdir. panathinaikos 1996 yılında şampiyonlar liginde yarı finalde yine efsane ajax'a elenmiştir. o eşleşmeyi daha dramatik kılan ilk maçı deplasmanda 1-0 kazandıktan sonra atina olimpiyat stadyumunda binlerce kişi önünde 3-0 yenilerek elenmeleridir.

    panathinaikos'ta 90'ların ortasından 2000'lerin ortasına kadar galatasaray gibi avrupa'nın dişli takımlarından olmayı başarmıştır. 2002 yılında şampiyonlar ligi çeyrek finalinde barcelona'yı evinde 1-0 yendikten sonra nou camp'ta 3-1 yenilerek eleniyorlar. o maçtada son dakikada herkesin bakışları içinde yavaşça direği sıyırıp giden bir pozisyon var ki yarı finalinden kıyısından dönüyorlar.

    son olarak 2003 yılında mourinho'lu efsane porto'ya kök söktüren tek takım olduklarını söyleyebiliriz. uefa çeyrek final ilk maçında deplasmanda 1-0 kazandıkları maçın rövanşında 2-0 kaybederek eleniyorlar. euro 2004 başarısının temelinde panathinaikos ile birlikte o dönemki milli takım incelenirse tesadüfen gelen bir kupa olmadığı anlaşılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın