• 269
    intertoto kupası'yla aynı formatta değildir. intertoto, yaz aylarında düzenlenen ve ödülü o sezonun uefa kupası'na gitmek olan bir ön eleme turnuvasıydı. haziran - ağustos arası oynanan 2-3 turdan ibaretti, tek bir galibi olmazdı, son seviyeye gelen 2-3 takım (sayısını tam hatırlamıyorum) uefa kupası'na alınırdı. bu noktaya gelen takımlara uefa mutlaka kupa, tabak, berat vs sembolik bir şeyler vermiştir tabii ama bir avrupa şampiyonası değildi. farklı türde bir ön elemeydi sadece. daha sonra ön eleme turlarını geliştirip bunu kaldırdılar zaten, formatı ve isminde "kupa" geçmesi saçmaydı çünkü.

    konferans kupası ise öyle ya da böyle uzun soluklu bir turnuvaya sahip bir avrupa kupası. uefa ve kupa galipleri kupası birleştirilmeden önce olan 3 farklı avrupa kupası mantığının yeniden canlandırılması. takımlar cl'ye sığmadığı için uefa avrupa ligi'ni daha prestijli hale getirme ve artan takımları bir alt kademeye yollama projesi.

    tabii ki diğer iki kupadan daha prestijsiz ama bir şekilde futbol tarihine adını yazdıracağın, toplam avrupa kupası sayısına dahil edebileceğin bir kupa. ve burada iyi takım hiç yok değil. turlar ilerledikçe karşına aston villa, fiorentina gibi bugün karşılaşsak yeneceğimizden emin olmadığım kalibrede takımlar çıkabiliyor. bu yüzden ne galatasaray'ın rakiplerinin kazanmasını isterim bu kupayı ne de bir gün bu kupada mücadele ettiğimizde - her sene şampiyon olamayacağımıza göre bir gün olacak - önemsemeyip pas geçmemizi. uefa avrupa ligi'nde bile liverpool'undan barcelona'sına kadar bir dolu dünya devi cirit atarken kazanma ihtimalimiz en yüksek olan kupa da bu zaten yakın gelecekte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın