• 267
    güncellenmiş intertoto kupasıdır. diğer bir deyişle de kupa 3. biraz süsleme ve imaj değişikliğiyle avrupa ligi takımlarından düşenlerin renklendirdiği kupa olmuştur. bazı kulüpler de avrupa yüzü görsün kazanabiliyorlarsa 3-5 euro kazansın diye kuruldu. birkaç sezon sonra intertoto gibi gidilmenin istenmeyeceği bir turnuva olacaktır. kazanması galatasaray ve fenerbahçe gibi takımlar için en kolayıdır. istensin yeter. ancak büyük kulüpler için angarya bir turnuva olacaktır yeniden.

    intertoto ve fb demişken aklıma geldi. fb'nin avrupa'da hiç finali yokken sivasspor'un bile bu turnuvanın eski versiyonunda, intertoto'da final oynamışlığı da var deniliyor. kayserispor'un kazandığı söyleniyor ama ben hiçbirini hatırlamıyorum ve internette net bir delil de bulamadım. eğer gerçekse kimsenin ciddiye almadığı belli. konferans ligini gözünde büyütenlere bilgi vermek istedim.

    fb 2023-24 sezonunda kupayı alma fırsatını teknik dehası sayesinde kaçırdı.

    benim için emirates kupasından daha değerli değildir. bir gün biz bu turnuvaya düşersek ve ligimizde yarışta devam ediyorsak bana lige mi konferans kupasına mı odaklanalım öncelikli diye sorsanız lig derim.

    ekleme:
    şampiyonlar ligi devler içindir.
    avrupa ligi büyükler içindir.
    konferans ligi mini mini birler, çalışkan ikililer içindir.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın