• 98
    fenerbahçe'nin denizli travması için şunları karalamıştım geçenlerde: (bkz: #3927646) 2006, fenerbahçe'nin kırılma sezonuydu. o sezonu kazanabilseler, bizimle ve diğer rakiplerle arayı inanılmaz seviyede açıp uçacaklardı. bunu bildikleri için sezona elle kolla atılan gollerle, garantilenmiş hakem skandalları ve şaibeleriyle başladılar, bunu bütün sezon sürdürdüler ve son maçta nefesleri yetmediği için bütün bir sezon müthiş bir ısrarla takip eden galatasaray'a ligi kaptırdılar.

    2023-2024 ise galatasaray'ın kırılma senesiydi. herkesin bütün gücüyle bize bu kadar yüklenmesinin, karşımızda bu kadar konsolide olmasının sebebi buydu. bu ligde rakibini domine etmek demek mevcut piyasadaki paranın aslan payını almak demek. dominasyonu galatasaray'ın kurması, anadolu takımlarının ve diğer oluşumlarının arkasındaki mafyatik yapılanmaların o paradan payını alamaması demek. çok kritik bir sezondu, allah'a şükür kazandık.

    şu an galatasaray'ın maddi açıdan, repütasyon açısından ve psikolojik olarak müthiş bir üstünlük kurması mümkün. buna ket vurabilecek tek yapı da galatasaray dinamikleri. kulübün iç politikası. burada sürekli yazılıyor, bizim kulüp ne zaman çıkışa geçse bir şekilde o çıkış kulüp içinden baltalanıyor ve rakiplere gün doğuyor. bu kez bu yapılmazsa, caima kulübün sınıf atlamasına engel olmazsa gelecek ciddi anlamda parlak.

    icardi'nin, mertens'in, torreira'nın çılgınca sevdiği bir cl takımına dünya kadar kaliteli transfer yapabilirsin.

    boey'i, kerem aktürkoğlu'nu, barış alper yılmaz'ı yetiştiren kulübe rahatlıkla wonderkid getirebilirsin. (yaşı wonderkid olmasa da köhn'ün bizi bu kadar istemesinin sebebi de bu zaten.)

    ligini domine eden bir kulüp olduğunda rakiplerine çekiştiğin hemen her transferi kazanabilirsin. (sadece para için karakterini satanlar karşıya gider, onlar zaten gitsin.)

    ligde dominasyonunu artırdığında avrupa'ya daha rahat konsantre olabilir, düzenli olarak avrupa'da boy gösterdikçe de eninde sonunda başarılı olabilirsin.

    şu an kadro iyi, hoca iyi, maddi durumlar fena değil, taraftar kıvamında. 2023-24 şampiyonluğunun çok ciddi bir kaldıraç olma ihtimali var. bu fırsat kaçmamalı. galatasaray caimasında kulübü baltalayan o iç dinamikler her neyse bu kez oturduğu yerde oturup kulübün büyümesine izin vermeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın