resim
Lucas Sebastián Torreira di Pascua
Takım:Galatasaray
Mevki:Ön Libero
Yaş:28
Boy:1.66
Uyruk:Uruguay
  • 3328
    bana göre 23/24 sezonunun mvp'sidir. galatasaray'ın 2 senedir ligi kırmasındaki en büyük faktördür. okan buruk'un sahadaki en büyük yardımcısı ve en önemli parçasıdır. çok iddialıyım bu konuda. evet en büyük yıldızımız değil, evet manşetimiz değil ama oynadığımız oyunun her şeyi torreira.

    neden mvp kendisi? çünkü senenin başından sonuna her zaman oynayan ve her zaman da çok yüksek standartta oynayan adam kendisi. icardi, kasım-mart arasını zaten çok düşük performansla oynadı. barış, ligin 2. yarısına damga vurdu. kerem, ligin 2. yarısında yoktu. mertens de hemen hemen sezonun ortalarına doğru tekrar ciddi süreler almaya başladı. bunun yanında stoper üçlümüz de değişmeli olarak gayet iyi götürdüler ancak muslera ve torreira, bütün sezon çok yüksek standartta oynadı. torreira'nın gerçekten sıradan oynadığı 3-4 maç vardır ya da yoktur. kaldı ki oyunumuzu united'a, bayern'e bile kabul ettirmemizin en büyük sebebi torreira. kaan, sergio, demirbay, mertens gibi isimlerle biz hayvani bir baskı oyunu oynayabiliyorsak torreira'nin müthiş performansı sayesinde. bu adamları böyle taşımak hiç kolay değil.

    2022 yazında söyledim, 2023 yazında da söyledim, şimdi de söylüyorum: kendisi, bu 2 senelik takımın en önemli transferi. 26 yaşındaki torreira'yı bu maliyetlerle takıma katmak muazzam bir iş. 2/2 şampiyonluğu koydu bile. umarım vatandaşı gibi o da buraya uzun yıllar hizmet eder, en önemli bölgede topçu aramayız. nice şampiyonluklara lucas!
App Store'dan indirin Google Play'den alın