• 191
    çok fazla oyuncu satmamız gereken dönem. kiralıktan dönecek çok fazla oyuncumuz var. elimizde de geniş kadro var. ederini bulan ve gitmek isteyenler de var. iyi bir gelir elde edip takımı da çok bozmadan ilerlememiz gerekiyor. bunları yaparken de çok geç kalmamamız gerekiyor.

    kalede muslera, günay güvenç ve jankat yılmaz üçlüsü ile yola devam etmemiz gerekiyor. batuhan ahmet şen kiralık yollanmalı ve berk balaban ile artık yollar ayrılmalı.

    sağ beke bir transfer şart. yedek olarak leo dubois geri dönmeli. hem sağ hem sol beki çok rahat yedekler. ali turap bülbül de kiralık olarak gitmeli. ilgilenir miyiz ya da bize yar olur mu bilmiyorum ama aaron wan-bissaka çok iyi olurdu.

    sol bekte derrick köhn ile yola devam edilmeli. kazımcan karataş kiralık gidebilir. buraya yedek için yerli bir oyuncu eklenebilir. rıdvan yılmaz iyi bir alternatif burası için.

    stoperde abdülkerim bardakcı, emin bayram ve kaan ayhan ile devam edeceğiz gibi duruyor. metehan baltacı yine kiralık verilmeli. victor nelsson ve davinson sanchez mina muhtemelen iyi paralar karşılığı gidecek. ben mathias ross’un da satılması taraftarıyım. ayrıca ışık kaan arslan ile de artık vedalaşılması gerekiyor. bu bölgeye de bir yabancı transferi yeterli olacak. burada çok riske girmeden raphael varane hamlesi yapmaya çalışırdım.

    orta sahada lucas torreira vazgeçilmez oyuncumuz. yedek olarak da berkan kutlu ve eyüp aydın var. sergio oliviera ile yollar ayrılmalı. bence fırsat varken ve gelir getirebilecek durumdayken kerem demirbay da gitmeli. yine kiralıktan dönecek oyunculardan alexandru cicaldau ve taylan antalyalı da gidecekler kervanına katılmalı. sıraçhan nas, emirhan kayar ve efe akman da kiralık olarak gönderilmeli. bir as ve bir yedek oyuncu ise takıma katılmalı. ilkay gündoğan ihtimali çok konuşuluyor. olursa adamın futbolculuğunu konuşacak halimiz yok ama olmazsa da benim isteğim pierre-emil hojbjerg. ilk 11 oynamıyor ve bize gelebilecek birisi. yedek olarak da emirhan ilkhan gitmemiz gereken kişi.

    kanatları tek bir paragrafta ele almak istiyorum. elimizde çok fazla oyuncu var. çoğu ile de vedalaşmamız gerek. barış alper yılmaz bir sene daha kalmalı. asıl sıçramayı yapacağı sezon bu sezon olacak. yunus akgün de iyi bir alternatif oyuncu olarak kalmalı. ama onun haricinde bence herkes ile yollar ayrılmalı. bu oyuncular ya tutmadı ya da misyonunu tamamladı. kerem aktürkoğlu, zaha, tete, nicolo zaniolo ve dönecekse morutan bu isimler. hakim ziyech çok beğendiğim bir isim ama ona da güvenemiyorsun uzun vadede. bu isimlerin hepsinden de iyi bir gelir elde edebileceğimizi düşünüyorum. yine alternatif olarak oğuz aydın ve sağ açık için bir yabancı transfer ederek burayı kapatabiliriz. benim isteğim marco asensio. psg’de yedek kaldı. bizim oyun sistemine de uygun olduğunu düşünüyorum.

    on numara için mertens kalacak zaten. yusuf demir ile yolların ayrılması lazım ama kiralık gitmesi de kötü olmaz. gökdeniz gürpüz de ilk 11 oynayabileceği bir takıma kiralanması lazım. buraya bence bir ilk 11 oyuncusu lazımdı ama rafa silva olmayacak herhalde. yusuf yazıcı ismi de konuşuluyor. ikisine de hayır diyecek halimiz yok. hatta ben olsam ikisini de almak isterdim. fırsat varken kaçırmamak lazım. mertens de daha tasarruflu kullanılır. zaten sonraki sene de olmayacağı için bu iki isimle devam edilir. bu arada hamza akman’ın da sözleşmesi bitiyor sanırım. imzalanıp kiralanmasını isterdim ama oyuncunun gitmek istediği yazılıp çiziliyor. kendi bileceği iş tabi. umarım onun için de hayırlısı olur. burada süre bulması pek kolay gözükmüyor.

    forvette elimizde bir fenomen var. erencan yardımcı ve umut bozok bence alternatif olarak takıma katılmalı. ikisi bizim için yeterli olacaktır. halil dervişoğlu takımdan gönderilmeli. eren aydın da kiralık olarak gönderilebilir.

    kısaca hayalimdeki kadro:

    muslera-günay-jankat
    wan-bissaka-dubois
    varane-kaan
    abdülkerim-emin
    köhn-rıdvan
    torreira-berkan
    hojbjerg-emirhan-eyüp
    asensio-yunus
    rafa silva-mertens-yusuf yazıcı
    barış-oğuz aydın
    icardi-erencan-umut

    iyi bir fiyata satılmasını beklediğim isimler:
    nelsson, davinson, sergio oliveira, kerem, zaniolo, ziyech, aktürkoğlu, zaha, tete

    bu saydığım transferler bence artık zor değil. çoğu serbest oyuncu. bu oyunculara verilecek bonservisleri de artık verebiliyoruz. maaşları da elimizdeki oyunculara veriyoruz zaten. iyi bir gelir elde edeceğiz gibi duruyor. hatta beklediğimizden de iyi bir gelir elde edeceğimizi düşünüyorum. özellikle arabistan pazarının oyuncularımıza olan ilgisi yazılıyor. bu sebeplerle bu kadro hayal değil. umarım gerçekleştirebiliriz. bakalım bizi neler bekliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın