• 190
    duyumlara bakarsak 28 mayıs 14.05 itibariyle 149 futbolcu ile anlaştığımız transfer dönemi. saati özel olarak belirttim ki ben bu entryi yazana kadar yeni anlaşılan topçu olur sayıyı yanlış verdin diye ofsayta düşürmeyin.

    gerçeklere dönecek olursak galatasaray'ın 2023-2024 transfer dönemi ve sezonu ile elinde şu öğütlerle girdiği dönemdir.

    -galatasaray yüksek pres ve dikine tempolu futbol oynayan bir takım yapısına sahiptir. oyuncuları da buna göre olmalıdır.
    -yıldız oyuncu demek teknik kapasitesi yüksek, bireysel yeteneklerle donatılmış futbolcu demek değildir. galatasaray'ın sezon boyunca en büyük yıldızları barış alper yılmaz, torreira ve her ne kadar bireysel olarak üst düzey yeteneklere sahip olsa da savunma katkısıyla da kendisine aşık eden mertens'dir. bu doğrultuda galatasaray yıldız futbolcu alabilir fakat "yetenekli ama tembel", "hücumda iyi ama savunması kötü" ve "top ayağında iyi ama ikili mücadeleden kaçınıyor" tarzı futbolcular alamaz.
    -futbolcuların yetenekleri kadar kalbi de önemlidir. çok yetenekli olabilirsiniz ama şampiyonluk golünün sevincini "golü atan futbolcumuz berkan kutlu" anonsu ile yaşıyorsanız yeteneğiniz hiçbir şeydir. burası galatasaray! sahada her futbolcu canını dişine takarak oynamalı, oynamıyorsa gitmeli.
    -okan buruk çift pivotlu 4-2-3-1 oynar. orta sahada oynayacak oyuncular bu oyuna uygun yüksek tempo oyuncuları olmalıdır.
    -işler sıkıştığı zaman kafayı kaldırmamız için yetenekli ve yürekli oyuncular kadar kadroda takımı sahiplenen türk oyuncularda olması gerekiyor. çekirdeği türk oyuncular barındırmayan galatasaray kadrosu eksiktir.
    -okan buruk sezon içerisinde oyununu oturttuktan sonra rotasyon yapmayı sevmez. isminiz zaniolo da olsa zaha da olsa ndombele de olsa yedekte oturursunuz. okan buruk için 16-17 kişilik bir kadro yeterlidir.
    -son olarak fazla transfer yapmak başarılı olmak için yeterli değildir. gün gelir yedekten sokacak adam bulamayabilirsin. hocanın oyununa uygun, fazla pozisyonu yedekleyebilen, dinamik, en fazla 6 ama ideal olarak 4-5 transfer ihtiyacımız dışında transfer yapılmamalıdır. üstüne koya koya gideceksek her sezon sonunda bir önceki sezonu silip atmamamız gerekir.

    -hedef 25
App Store'dan indirin Google Play'den alın