resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 2386
    anlaşılmaz biçimde biz galatasaray taraftarının hırsına kurban edilen futbolcu, 10 numara, kaptan.

    kim ne derse dessin hala bu takımda kadroya ilk yazılacak isimdir arda, kaldığı sürece de böyle olacaktır. bir grup tribünden gördükleri, gazeteden okuduklarıyla doğruluğun ve adaletin temsilcisi oluyor, hasan şaş'a küfür edenler de bunlardı, ve arda'yı yuhalıyor. bu adamların hiçbiri arda'dan daha galatasaraylı değil.

    elano yırtınmış boş kaleye gol atacakken arda pas mı atmamış? elano ne yaptı bu sene, karşılığında ne kazandı? hiç bir şey yapmadı, karşılığında 3.5 milyon euro ve taraftar desteği aldı.

    keita afrika kupası'ndan keyfikeder dönmediğinde burada arda vardı. kewell 1 ay sonra döneceğim deyip de sezonu kapatırken, jo alemlere akarken üç stoperle boğuşuyordu arda.

    peki arda ne yaptı? bir taraflarını yırttı arda, tobol maçına da çıktı, sakat sakat fener derbisine de. daha şubat bittiğinde 40 maça çıkmıştı bu çocuk. kaptanlık verdiler, 10 numara verdiler, asilce görevini yaptı. ama sevgilisine yaptığı bir jest yüzünden çocuğu yuhaladılar! elano'yu yuhalamadılar, arda'yı yuhaladılar.

    yahu hiç mi empati kurmuyorsunuz bu çocukla? hayatta tek korktuğu şeyin galatasaray taraftarı tarafından yuhalanmak olduğunu söyleyen, 22 yaşında, dibine kadar galatasaraylı, ve bu takımın kaptanı olan bir çocuk bu, bu nasıl destek, bu nasıl sahiplenme aklım almıyor.

    helal olsun bize galatasaray taraftarı olarak. 10 senedir altyapı diyoruz, bir tane pırlanta gibi çocuk geldi elimize. müthiş yetenekli, akıllı, bayan basket maçlarını takip edecek kadar hasta galatasaraylı, konuşması düzgün, saygılı sevimli bir çocuk. bir laf vardır ya görmemişin diye, çektik kopardık işte ilk fırsatta. bir fırsat doğdu, ilk defa, arda'yı ya koruyacaktı galatasaray taaftarı ya da korumayacaktı, ama korumamayı bile değil, yerin dibine sokmayı tercih etti.

    çünkü kazanırken elano keita kewell baros lincoln, ama kaybederken arda sorumludur.

    bu çocuk bugün ayrılmak isteyecek hale geldiyse, zerre suçu yoktur. suç doğru düzgün tezahürat yapamayan, sami yen'de 1500 fb taraftarına stadı inlettiren, en önemli maçta kalecisini yuhalayayan, ve en önemlisi kaptanını saha içinde bile olmayan bir olay için eleştiren beste yapacak kadar alçalan biz taraftarındır.

    bu arada, arda ve fiziksel düşüş mevzuunu anlam veremeyecekler için,

    arda'nın son 4 senedir performansı;

    2006/2007 - 34 maç, 7 gol, 12 asist
    2007/2008 - 57 maç, 10 gol, 24 asist
    2008/2009 - 58 maç, 13 gol, 18 asist
    2009/2010 - 49 maç, 11 gol, 28 asist

    ki, son iki yıl önceki sezon arasında çok yorucu bir euro 2008, ve geçen yıl da temmuzda bir sezon açılışı yaptı. hani yorumcular diyor ya sürekli, "lampard gerrard 60 maç yapıyor yılda bakalım arda yapabilecek mi?". yapıyor işte, kimsenin haberi yok.

    heykel gibi fizikli, bu sezona kadar devamlılık ve mücadele abidesi hakan balta da aşağı yukarı aynı süreçten geçti. bakın hakan balta'ya, arda kadar maça çıkamadı, ilk yarıda potensiyeline yaklaşamadı bile, sonra uzun süre sakatlandı, sonra da toparlayamadı.

    2007/2008 , 43 maç,
    2008/2009 , 54 maç,
    2009/2010, 40 maç.

    biraz empati, anlayış lazım herkese.
App Store'dan indirin Google Play'den alın