resim
Veli Kavlak
Görev:Teknik Direktör
Takım:Beşiktaş U19
Yaş:35
Uyruk:Avusturya
  • 14
    hakkında yapılan ufak bir karalama için bakınız dostlar.

    --- alıntı ---
    veli kavlak 3 kasım 1988 yılında avusturya’nın başkenti viyana’da dünyaya geldi. türk kökenli olan veli kavlak avusturya milli takımında ve avusturya liginin köklü takımlarından rapid wien’de forma giydi.

    2003 senesinde genç takım’dan türkiye’de a2 diye adlandırdığımız, “‘rapid wien aka” rapid wien akademisi olarak adlandırılan takıma yükselmiştir. giderek yükselen grafiği rapid wien aka antrenörü andreas reisinger’inde dikkatini çekmiş olmalı ki onun rapid wien a takimi ile idmanlara çıkması talebinde bulunmuş ve a takim teknik direktörü josef hickersberger tarafından kabul edilmiş. antrenmanlarda hocasının gözüne girmeyi başarmış ve o sezon 1 puan fark ile şampiyon olan rapid wien 34. haftada deplasmanda red bull salzburg maçının birinci yarısını 1-0 mağlup kapatmış, böylesine kritik bir maçta devre arasında 16 yaşındaki veli kavlak kurtarıcı olarak oyuna girmiştir. veli’nin çabaları yetersiz kalmış, rapid wien red bull salzburg deplasmanından 4-1 gibi farklı bir skor ile ayrılır. fakat veli’nin futbolu ve çalışkanlığı o maçta göz doldurmuş ligin son haftasında şampiyon rapid wien’in grazer ak deplasmanında 90 dakika şans bulur. tarihler 21 mayıs 2005 ‘ i göstermektedir, henüz 16 yaş 6 ay 19 günlük iken avusturya ligi’nde forma giymeye başlamış ve lig tarihinin en genç forma giyen futbolcularından biri olmayı başarmıştır. ona verilen bu 45 ve 90 dakikalık fırsatı iyi değerlendirmiş, futbol kariyerinin dönüm noktası bu 135 dakikadır.

    her gecen sezon kendisini geliştiren veli’nin istatistikleri,
    17 yaşında; 14 bundesliga, 1 şampiyonlar ligi maçı
    18 yasında; 27 bundesliga, 6 ümit milli takim, 4 avrupa kupası maçı,
    19 yasında; 29 bundesliga, 2 milli takim, 2 şampiyonlar ligi maçı,
    20 yasında; 24 bundesliga, 3 ümit milli takim ve 7 avrupa kupası maçına çıktı

    şuan 21 yaşında olan veli, 167 resmi maçta görev yapıp 15 gol 20 asist yapmıştır.

    2006 senesi polonya’da düzenlenen u19 avrupa şampiyonasında avusturya u19 takimi ile yari finale kadar yükselmiş, yari finalde ispanya’ya karsı elendi. rapid wien resmi sitesinde düzenlenen bir anket sonucunda veli kavlak yılın oyuncusu seçilir. bunun yani sıra rapid wien’in 2007/08 senesinde kazandığı şampiyonlukta büyük pay sahibidir. henüz 17 yasındayken milli takim antrönörü josef hickersberger tarafindan milli takım’a çağrılır fakat forma şansı verilmeyerek yedek bekletilir. ilk milli takim formasını 24 mayis 2007 tarihinde gana maçında 71. dakikada roland linz’in yerine oyuna girerek giydi.

    2007 senesinde kanada’da düzenlenen u20 dünya kupasi kadrosuna cagrilir ve turnuvayi veli kavlak ve rubin okotie gibi oyuncularin göstermis oldugu üstün basari ile 4. olarak tamamlar. agüero, moralez, pato, fenin vidal, mata ve dos santos gibi yıldızların parladığı turnuvada hoffer ile birlikte avusturya adına dikkat çeken oyunculardan biri olmayı da başardı veli bu turnuvada.

    veli kavlak pozisyon olarak orta sahanın hücum hattında görev yapmakta olup, süratli olmasından dolayı çoğu zaman orta sahanın sol ve sağ kanadında görev verilen tekniği ve oyun zekası yüksek bir oyuncu. kaleyi gördüğü anda etkili şutlar atabilen veli’nin, kendisini bu bölgede diğer oyunculardan ayıran özelliği ise hızı ve çevikliği. kafes futbolundan gelme olduğundan bu özelliklerini geliştirebilen, ve bu sayede günümüz futbolunda ayrıcalık sahibi olmasını sağlayan veli için ankaragücü, beşiktaş, hertha berlin, as livorno, ssc napoli, ac milan ve manchester united gibi gözde kulüplerden menejeri max hagmayr teklif geldiğini belirtiyor.
    --- alıntı ---

    http://scoutgs.com/...vlak-incelemesi.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın