resim
Yasin Pehlivan
Takım:Ziersdorf
Mevki:Ön Libero
Yaş:35
Boy:1.84
Uyruk:Avusturya
  • 9
    hakkında şöyle bir şeyler karalamışlar:

    --- alıntı ---
    2006 yılında manchester united, chelsea, bayern münchen ve porta gibi takımların bulunduğu northern ıreland milk cup’da rapid wien u19 ekibi finale kadar yükselmiş fakat finalde spartak moskava’ya mağlup olmuşlardı. bu turnuvada yasin pehlivan futboluyla göz doldurmuş, irlandalı bir golcü ile gol krallığını paylaşmış ve bir çok avrupa kulübün transfer listesine girmeyi başarmiştı.

    futbol’a sekiz yaşında yaşadığı bölgenin takimi olan ottakring’de başlayan yasin başta türk olmak üzere yabancı kökenli vatandaşların çoğunlukta yasadığı bölge olan 16. viyanada mütevazi bir ailenin çocuğu. babası bahçıvan, annesi ev hanımı olan yasin pehlivan tıpkı ümit korkmaz gibi samsunlu ve ümit hoffenheim’a transfer olana dek aynı mahallede ikamet ediyor, ayni parkın kafeslerinde ter döküyorlardı.

    aslinda defansif ortasaha bölgesinde görev yapmasina ragmen hücum yollarindada etkili. futbol’a basladigi ottakring klubünde daima forvet mevkiinde görev yapan yasin, bir baska gurbetci oyuncu olup ayni takimdan yetisen muhammet akagündüz’ün gol rekorunu kirmis.

    takim kaptani steffen hoffman onun hakkinda sunlari söylemis: “topu ayagindayken fazla tutmayan ve son derece sakin ve soguk kanli olabilen, hizli ve dikine oynayan bir stile sahip.”

    takim teknik direktörü peter pacult: “oyuna girdigi zaman takima rehavetten kurtaran, soguk kanli, taktiksel yönü güclü, takimi okuyup, takimle birlikte düsünebilen ve isabetli paslariyla dikkat ceken bir oyuncumuz. ondan cok memmunum, ben ondan ne istiyorsam sahada bunu eksiksiz yerine getirebiliyor ve istikrarliligiyla dikkat cekiyor.”

    takim arkadasi stefan maierhofer: “yasina göre cok yetenekli ve istikrarli bir oyuncu, bunu bizde hergün söylüyoruz. kisilik olarak cok cok cekingen ve utangac bir insan.”

    bir baska dikkat ceken nokta ise cok isabetli paslar atabilmesi. kapfenberg macina baktigimizda attigi paslarin 95,7 % hatasiz isabetli paslar yani attigi toplam 47 pastan, sadece ikisi hatali. bu cok iyi bir oran.

    yasin pehlivan gectigimiz sezon sportnet.at’ye verdigi bir röpörtaj’da üstüne basarak galatasarayli oldugunu belirtmis.

    giderek artan performansi austria bundesliga’dada devam etti.

    rapid wien teknik direktörü bir maç sonrası verdiği demeçte pehli’yi oyun stili ve fiziğini tıpkı liverpol’da forma giyen israilli yossi benayoun’a benzettiğini dile getirmiş. yasin ise real madrid’de top koşturan ispanyol oyuncuyu kendine idol olarak gösteriyor.yasin’in idolü ise real madrid’de top koşturan ispanyol oyuncu guti. yasin’in idolü ise real madrid’de top koşturan ispanyol oyuncu guti.

    rapid wien başkanı rudolf edlinger yaptığı bir açıklamada, “eğer pehli’ye ciddi şekilde avrupa’nın önde takımlarından teklif gelirse, bunu engellemem doğru olmaz.” açıklamasını yapmıştı.

    şuana kadar hamburger sv, genoa, tsg 1899 hoffenheim ve fc sunderland gibi kulüpler ilgileniyor.
    --- alıntı ---

    http://scoutgs.com/analizler/yasin-pehlivan.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın