• 470
    2 gün geçtikten sonra insan sakin kafa ile daha iyi düşünebiliyor.

    19 mayıs 2024'teki derbi hepimizi çok üzdü ama doğru değerlendirme yapmak lazım. 2006'daki denizli faciasından önce fb bize 4 atmıştı. 2000'de avrupa'ya kök söktürürken ali sami yen'de 1-0 yenildik mesela. en iyi zamanımızdı ve fener geldi sahamızda yendi gitti. 1996 fatih hocanın ilk sezonu 4. hafta, kendi sahamızda fener'den 4 yemiştik. bunlar benim aklıma ilk gelenler. eminim ki daha bir sürü maç vardır böyle.

    o dönemler sosyal medya olsa bu mağlubiyetler yine çok büyütülürdü. aziz yıldırım döneminde mesela hep "şampiyon oldunuz ama sizi yendik, ezdik" gibi sözlere maruz kalırdık. ilk defa geçen sene bu tersine dönmüştü, hem yenip hem de şampiyon olmuştuk.

    bu sene de taraftar geçen senenin aynısını yaşamak istediği için büyük hayal kırıklığı yaşadı. yoksa son 25-30 senede "fb, gs'yi yener ama gs şampiyon olur" durumu hep olurdu. geçen senenin vermiş olduğu rehavet ve beklenti, bu seneki mağlubiyetin çok büyük hâle gelmesine, daha doğrusunu algının büyümesine sebep oldu.

    yoksa fb her zaman tarih boyunca derbi takımı, galatasaray ise kupa takımı olmuştur. bunu göz ardı etmemek ve kabullenmek gerekir...
App Store'dan indirin Google Play'den alın