• 1407
    derbi bittiğinde televizyonu sosyal medyayı kapattım. şöyle 1 2 saat kadar futboldan alakasız şeylere odaklanıp gece sakin kafayla maçı tekrar izledim. öncelikle taraftardan futbolculara kadar geçen sezon evimizde kazanılan derbinin rehavetini çok net görebiliyorsunuz. yarışa havlu atmış fener karşısında alınan 3-0'lık galibiyet hem oyuncuları hem taraftarı öylesine kolay galibiyete hazırlamış ki sahada sadece kutlama yapmayı bekleyen bir oyuncu grubu olduğunu görebiliyorsunuz.

    maç başladıktan sonra topu ayağında tutamayan, sezon başından beri çizilen oyun kurma setlerini uygulayamayan, ikili mücadeleler konusunda zayıf kalan bir takım görüyorsunuz. bunu 11'e 11 oyunda bile algılayabiliyorum fakat rakibin 10 kişi kaldığı senaryoda oyunumuza dair pozitif hiç bir şey olmadı. rakip 10 kişi olmanın verdiği dezavantajı hissedeceği anda taraftar devreye girip nefes almalarını sağlıyor. her korner atışında fenerli oyuncular "oh be 2 3 dakika dinlenebiliriz" demiştir. zaman ilerledikçe bizim oyuncular gerilip stres yaparken fenerlilerin direnci ve motivasyonunun arttığını görebiliyorsunuz.

    ilk 45 dakika gerilim, stres ve rehavet karışımıyla etkisizdik ve devre arası geldiğinde okan hocanın sazı eline alması gerekiyordu. maçın kırılma anı bence devre arasıydı ancak hoca değişimi tercih etmedi. muhtemelen oyunculara güvendi motive etti ve bence maçın elle tutulur oynadığımız tek sekansı ikinci yarının başıydı fakat yine taraftar bir noktada devreye girdi gerilimi arttırdı oyunu yavaşlattı vs vs zaten maça odaklanmakta zorlanan takımı gerdi daha fazla strese soktu.

    10 kişi kalmış fenerbahçe forvet sayısını arttırıp merkezde azalırken asla sıkıntı yaşamadı fakat biz merkezde sayısal olarak fazla olduğumuzda bile üstünlüğü kaybettik. kadro planlaması konusunda ne kadar büyük hatalar yaptığımızı şu maçta rahatlıkla görebiliriz. kadroda as bekler sıkıntılı hatta yedekleri yok, geçen sezon bile merkezde hamle gücümüz sıkıntılıyken bu sezon daha geriye gittik. bence kanatlarda da sayısal artış var ama performans olarak geçen sezon daha dengeli bir yapı vardı. sezonun hatalarının su üstüne çıktığı tek maç fenerbahçe maçı değil ama en dramatik olanı bu olduğu için eksiklikleri daha net görmemizi sağladı.

    icardi konusunda parantez açmak istiyorum. icardi özel bir oyuncu özel bir karakter bir maçla kendisini tabiri caizse harcamak istemem ama galatasaray'dan büyük olduğunu hissettiğinden beri 99 numaralı icardi'yi göremiyoruz. idmanlara yeteri kadar dahil olmadığı söyleniyor fiziksel yapısı zaten ortada, bu şekilde yıllık 10 m euro alması her takımda denge bozar. kendine gelmesi gerekiyor.

    maça dönecek olursam, tekrarı izledikten sonra şunu net anladım fenerbahçe buraya derbiyi kazanmaya gelmiş biz ise şampiyonluk kutlamaya gelmişiz. sonucunda fenerbahçe sahamızda 10 kişi kalmasına rağmen bizi yendi. tek teselli bu sonuç şampiyonluğu elimizden almadı fakat şampiyonluk keyfimizi tadımızı kaçırdı.

    galatasaray yöneticisi, taraftarı ve futbolcusu yani tüm unsurlar bu maçtan ders çıkarmalı ve tepeden tırnağa neden mağlup olduğumuzu görüp kendimize gelmemiz gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın