• 8014
    lafa nereden başlayayım bilmiyorum. dünkü maçla* ilgili yazılması gereken o kadar çok şey var ki. dünkü maçta birçok şeyi kaybettik. bunu daha kendi taraftarımıza, üstelik galatasaray sözlük'te yazan kalburüstü insanlara dahi anlatamamak beni daha çok üzüyor.

    fenerbahçe'nin bir anlatısı var değil mi senelerdir. nedir bu, biz aslında hak ediyoruz ama bizi bilerek şampiyon yapmıyorlar. kim bunlar spesifik olarak, ortada yok tabii ki ama işte bir dış güçler masalına sığınılıyor. biz bu dış güçler masalıyla hep dalga geçtik çünkü gerçekten de böyle bir şey yoktu. zaten olsaydı, her şeyden önce fenerbahçe'nin kendisi her başarısızlıkta teknik direktörünü değiştirmez, takımı baştan aşağıya yenilemezdi. doğru ya, bir dış güçler var ne yaparsan yap seni şampiyon yapmayacak olan, o zaman neden sportif hamleler yapıyorsun?

    fenerbahçe'nin bu anlatısı karşısında en çaresiz kaldığı durum galatasaray'la yaptığı maçlardı. özellikle 2022-2023 sezonunda hem kendi sahasında hem deplasmanda ezim ezim ezilerek yenilmesiyle kimsenin aklında soru işareti kalmamıştı. dolayısıyla aynı senaryonun bu sene de yaşanması beklentisi vardı. fenerbahçe son maça kadar bu senaryodan kaçtı. 2023-2024 sezonunun ilk yarısında kendi sahasında oynadığı galatasaray maçı'nda oyunu soğutma ve kitleme taktikleriyle şut atamadan maçı tamamlamaları hepinizin malumu. o maç ligin henüz ligin ortasında oynanan bir maç olduğu için dünün aksine her iki takımın kaybedecekleri vardı. keza süper kupa maçından kaçma sebepleri de protesto falan değil, galatasaray'la yüzleşmek istememekti.

    19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçı ise fenerbahçe'nin artık kaybedecek hiçbir şeyinin kalmadığı bir ana denk geldi. borsada bir tabir vardır, beklentiler satın alınır gerçekler satılır diye. bizim şampiyonluk beklentimiz zaten satın alınmıştı. yani fenerbahçe'nin bize yenilmesi veya berabere kalması zaten onlara koymayacaktı. bu, beklenen bir şeydi. bunun rahatlığıyla çıkıp beklenmeyeni gerçekleştirdiler ve belki de 10 yıllık dış güçler anlatılarına en güçlü argümanı elde etmiş oldular.

    girin bakın ekşi sözlük'e, twitter'a vesaire. asıl şampiyonun kendileri olduğunu, şampiyon yapılmadıkları konusunda ne kadar da haklı olduklarını falan yazıyorlar. "klasik fenerbahçe taraftarı, ne olacak ki" diye düşünebilirsiniz. olacağı şu, adamlar medya gücüyle tüm kamuoyunu buna inandırmayı başarabilirler. kamuoyunu inandırdığında çeşitli kurulları kendi lehine çevirebilirler. galatasaray'a yapılacak haksızlıklar ses getirmezken kendileri rakiplerine rahatça haksızlık yapmaya devam edebilir.

    özetle tüm anlatısı bir kez daha çökecek, sezon sonuna her şeyi kaybederek girecek, seçim kaosuna gömülecek, psikolojisi bozuk, moral motivasyonu kalmamış bir camiaya el birliğiyle bir can suyu vermiş olduk. dün geceden beri süren tepkilerin sebebi budur. biz de biliyoruz haftaya konya'da şampiyon olacağımızı. bu mağlubiyet alelade bir mağlubiyet değildi. birçok tren kaçmış oldu. üzgünüm.
App Store'dan indirin Google Play'den alın