• 303
    şampiyonluk maçı.

    bizim 11 aşağı yukarı belli.

    -------------muslera

    kaan nelsson abdülkerim köhn
    ---------------(sanchez)

    ------torreria kerem d.

    ziyech mertens barış

    ------------icardi.

    rakibin kadrosuna çok hakim değilim. ama sakatlıklar ve becao'nun cezası var, o sebeple geride alışık olmadıkları bir düzenle çıkma durumları yüksek.

    -------------livakovic

    osayi çağlar osterwolde ferdi

    ---------djiku fred

    cengiz syzmanski tadic
    (king)
    ------------dzeko
    -----------(batshuayi )

    bizim kadroda tek değişikliğin abdülkerim - sanchez olabileceğini düşünüyorum, abdülkerim sakatlık sonrası tam formda dönemedi, (bkz: 12 mayıs 2024 karagümrük galatasaray maçı)nda sahanın en kötülerindendi.

    burada baskı anında abdülkerim'in ayağını değerlendirmeyi mi yoksa savunmada sanchez'in diriliğini ve gücünü kullanmayı mı seçecek okan hoca onu göreceğiz.

    takımda bir diğer aksayan ve yorulan isim kaan. maalesef kendisinin bir alternatifi yok. aurier takıma adapte olamadı. burada abdülkerim oynamazsa nelsson' un sol stopere geçeceği senaryoda sanchez'in seriliği ile kaan'ın açıklarını kapatma yönünde de katkı sağlayabileceği kesin.

    ön tarafta mertens ve barış yanıyor. ziyech ve özellikle icardi gününde olursa nispeten rahat bir maç izleyeceğimize inanıyorum. aksi durumda kör dövüşüne dönebilmesi muhtemel.

    şampiyonluk kutlamalıyız stresinden ayrılıp, maça odaklanmamız gerektiğine inanıyorum.

    bildiğim kadarıyla fenerbahçeyi'de yazayım.

    arka dörtlüden emin değilim kesinlikle. osterwolde ne durumda tam bilmiyoruz; ancak (bkz: 12 mayıs 2024 fenerbahçe kayserispor) maçında 65 dakika sahada ise bu maçta sahada olmaması için herhangi bir sebep görmüyorum.

    djikuyu stopere de alabilirler elbette; ancak bu durumda 6 numarası yok fenerbahçe'nin. bizim maçta mert hakan - fred ortasahası ile başlamaya cesaret edebileceklerini düşünmüyorum. serdar'ın da kadro dışı olduğunu düşündüğümüzde 2 stoper oynayabilecek oyuncusu kalıyor, bu sebepler çağlar osterwolde bekliyorum.

    osayi de kayserispor maçında yaklaşık yarım saat sahada kaldı, bu yoklukta onu oturtmasını beklemiyorum, ayrıca barış ile mücadele edebilecek tek oyuncu olarak görünüyor. ayrıca sağ ayaklı ferdi 'nin topu sola çekmeyi seven ziyech'i savunmasının daha iyi olacağını göreceğini düşünüyorum rakibin, aksi durumda barış ferdi önünde daha rahat edecektir , sol bekte osterwolde olacağından ziyech fizik olarak üstün olmasa bile tekniği ile onu alt edebilir.

    fenerbahçe'nin diğer savunma dörtlüsü alternatifi olan ferdi - çağlar - djiku - osterwolde'yi bu sebeplerle tercih etmeyeceğini düşünüyorum.

    ortasahada torreria kerem demirbay, fred ve djiku'ya üstünlük kurmalı, özellikle fred'in pas yollarını kapatmalı, attığı koşularda birlikte koşarak ceza sahası önü ve içerisi etkinliğini en aza düşürmeliyiz. bu görevi başarıyla yerine getirebilecek oyuncularımız var.

    hücümda da fenerbahçe'nin nasıl bir dörtlü ile çıkacağı belirsiz. syzmanski ve tadic'in yerleri garanti, kaan'ın karşısında hızlı bir oyuncudansa tekniği yüksek de olsa tadic gibi bir oyuncunun olmasını tercih ederim.

    diğer iki oyuncu ise cengiz - king ve dzeko -batshuayi arasından seçilecek, burada yorum yapmak çok güç her oyuncunun kendine has silahları var, savunmamız gününde ve konsantre olursa baş edemeyeceğimiz oyuncular değiller.

    çok uzun oldu. kilit kelime yine konsantrasyon, biz daha iyi takımız, çıkıp topumuzu oynacağız ve şampiyon olacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın