resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 9201
    kerem prime döneminde bile top kaybı handikapı yüzünden ancak başaltıa avrupa ekiplerine gidebilirdi. patlayıcı, hızlı, şutu olan hücumcu çok değerli. kerem de bu özellikleriyle çok değerli. ancak kerem'in maç başı ortalama 20-25 top kaybı galatasaray'da bir şekilde tolere edilirken her topun kıymetini bilerek oynayan avrupa ekiplerinde tahammül edilmeyecek bir durum. son zamanlarda düşen özgüven ve form durumuyla birlikte ne yazık ki günümüzde 5-8 milyon euro bandından daha yukarıda bir alıcı bulması zor. çünkü kontraatak futbolu oynayan ve kerem'i hızı ve patlayıcılığı için almak isteyen oeta seviye takımlar maç boyu atakların büyük kısmında pas hatası yapma potansiyeli olan birini almazlar.

    ancak şu noktada belirtmek gerekir ki kerem'in bugünkü hali sadece kerem'in eseri değildir. bu çocuk sene başında geçen sene mükemmele yakın performans sergilemesine rağmen zaha nedeniyle sol kanat yedeği oldu. sonra hem yerli kuralı, hem mertens'in yaşlanması hem de kerem'in oyuna entegrasyonu gibi nedenlerden ötürü 10 numarada 3 ay denendi. bana kalırsa kerem'in kendi özelliklerini göz önüne alırsanız orada da çok kötü performans vermediğini düşünüyorum. ancak biz çocuğu sürekli o kadar negatif doldurduk ki eskiden yapabildiklerini artık yapamamaya başladı. neticede bu kadar yüksek baskıyı kaldırmak da bir sanattır. kerem bunu kaldırmakta zorlandı, biz yüklemekten hiç çekinmedik. ve bugün prime dönemlerinde 13-15 milyon euro bandında başaltı avrupa takımı transfeei yapabilecek olan kerem bu paranın yarısına bile zor alıcı bulacsk duruma geldi.

    umarım bu yaz toparlayabilir kendini. taraftar da artık tepkilerini geleceği gözeterek vermesi azım. bugün bu hikayede galatasaray adına kazanan yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın