• 35
    var bir karıştı, herifler (fenerbahçe) şampiyonluktan bir anda 1 adım daha uzaklaştırlar.

    mesela aslında var'in karışıp karışmaması değil. var nerede karışabilir?

    olay çok basit. kurallara tam hakim değilim ancak benim için var'in müdahele edip etmemesi hakemin verdiği veya vermediği kararlar ile alakalıdır. var bir karar mekanizmasıdır. hakeme dışardan destek verir. var'daki a zaten kendini net şekilde kendisini açıklar nitelikte.

    örneğin, orta hakem bir pozisyonu gördü, düdüğü çaldı ve bir karar verdi. var elindeki mevcut teknoloji ile hakemin yanlış karar verdiğine hükmetti. kendisini pozisyonu izlemeye davet etti. bu saatten sonra hakem kararında kalabilir veya kararını değiştirebilir. var sadece uyarır.

    bir diğer örnekte hakem pozisyonu süzemez ve düdük de çalmaz. maç devam eder ancak orada bir bit yeniği olduğu her halinden bellidir. 25 mart 2022 portekiz türkiye maçı hepimizin hafızasında. hani şu enes ünal'ın ısrarla yerden kalkmayıp, haklı şekilde penaltı kazandığımız müsabaka.

    orada ne oldu bilmiyoruz. var, ısrarla enes yerden kalkmayınca pozisiyonu izleme gereği mi duydu, yoksa zaten izleyecekmiydi, bunları bilmiyoruz.

    netice itibarı ile var dışardan müdahaele etti ve hakem doğru biri karar ile penaltıya hükmetti.

    olması gereken budur! var net süzdüğü pozisyonlarda eğer hakemin dikkatinden kaçtı ise, orta hakemi izlemeye davet etmelidir. onlar davet eder, hakem gelmezse, sorumlulukları ortadan kalkar.

    dediğim gibi, kurallara hakim değilim ancak biz de maç izliyoruz. sadece türkiye ligini de takip etmiyoruz. evet, diğer liglerde de hakem hataları oluyor. ancak var karışamaz saçmalığını ilk defa duyuyorum. var'in görevi zaten karışmak. var düdük çalamıyor zaten. sadece, hocam gel bir izle, istersen diyor. orta hakem izler, izlemez, o ona kalmış ancak var tabii ki de karışır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın