• 34
    pazar oynayıp sonra cuma tekrar oynamak özünde haksızlık gibi, doğru, lakin nedense bu sezon özelinde dar aralıklı sık maç yapmamız sanki bizim adımıza daha iyiymiş gibi geliyor. zira bizim takım oynadıkça açılan bir görüntü sergiliyor. milli aralardan, hatta bir cuma maçı sonrası pazar günü oynandığı için 9 gün ara verilen maçlardan oyun olarak nispeten kötü dönüşlerimiz hep bu nedenle bence.
    dolayısıyla 5 günlük ara verilen bu maçta daha fit bir görüntü sergilememizi bekliyorum.

    maça gelince, son dönemlerde gerek içerdeki gerekse dışardaki maçlarda o alışageldik hızlı maç başı girişlerimizi göremiyoruz. bu ilk bakışta negatif bir durum gibi gözükse de, hızlı başlayıp ani ataklarla gol dediğimiz birkaç maçı nasıl zor çevirdiğimizi hatırlayınca, varsın bizim gol biraz geciksin ama aptal saptal bir golle geri düşmemek daha önemli dedirtiyor insana. hatta gol gecikse dahi kenar hamle potansiyelimiz hayli zengin olunca yorulan rakipleri daha kolay alt edebiliyoruz, yeter ki skor dezavantajına düşmeyelim.

    bu maçta da ilk düdükle birlikte oyuna topla tüfekle girmek yerine temkinli ve sağlamcı bir başlangıç, maça gol yiyerek başlama riskinden daha önemli bence, uzağa gitmiyorum son oynadığımız alanyaspor ve dünkü pendikspor maçları gösterdi ki, ilk golü bulunca gerisi çorap söküğü gibi geliyor. hatta biraz dikkatli olup pozisyonları cömertçe harcamasaydık, fener ile 2 hafta önce -8 olan farkı bugün +3/+4 lehimize çevirebilirdik.
    (bkz: 21 nisan 2024 galatasaray pendikspor maçı)
    (bkz: 15 nisan 2024 alanyaspor galatasaray maçı)

    sadece vurgulamak istediğim bir husus, geride ve önde asimetrik kanatlarla oynamak oyunda daha efektif olmamızı sağlıyor gibi; sağ önde ziyech varsa arkasında kaan ayhan gibi dengeli bir bekin olması ideal bence, keza sol önde barış olacaksa, arkasında git geli iyi olan köhn'ün olması hem hücum zenginliğimiz hem de savunma riskinin az olması adına önemli bence.
    bir de, ortada kerem demirbay ile fizik olarak zayıf mı kalıyoruz acaba, soru işaretlerinden biri de bu kafamdaki. belki berkan biraz daha sertlik ve direnç katabilir bu bölgeye...
App Store'dan indirin Google Play'den alın