resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 3514
    psikolojik ergenlik yaşının 30'lu yaşlara yükseldiği günümüzde, antrenman metodları ve yaklaşımları, bireysel sağlık terapisine ulaşımın kolaylaşması, besin ve yasal takviyelerin belirli bir standardın uzerine çıkması, yaşam tarzının değişmesi, spor ile ilgili akademik çalışmaların iyiden iyiye fazlalasması sebebiyle sadece "yaş" kriterine bakarak bir oyuncunun aktif ve profesyonel oyunlara devam edip etmemesine karar vermek tamamen nosyon eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

    bundan 20 yıl önce 30-32 yaşındaki futbolculara yaşlı denilen zamanlara tanıklik etmişken, günümüzde bu yaşlar gayet de kabul edilebilir seviyededir.

    o sebeple, özellikle mertes'den 10 yaş küçük olup, kendisinin yarısı kondisyona ve yeteneğe sahip olmayan oyuncular ortalıkta cirit atarken, mertens rahatlıkla 1 sene daha üst düzey futbol oynayabilecek seviyededir.

    sonuç olarak, kendisiyle 1 yıl daha sözleşme imzalanması galatasaray'ın geleceği açısından, yerine monte edilecek genc oyuncunun mentörlüğu de dahil olmak üzere örnek olarak takımda bulunması, kritik maçlarda kalitesi belli bir futbolcu olarak ama az ama cok sahada yer alması kaçınılmazdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın