• 45
    malumun ilanıdır, galatasaraylılar için acı reçetedir.

    galatasaray hem borçlarından kurtulmak, hem başarılı olmak hem de bu maliyetlerle kadrolar kurmak istiyorsa yapabileceği fazla bir şey yok. 2 sene önceki bedava fiyatlar bir yana, bu sezon da gişe fiyatından bir maç izlermişcesine vade farksız taksitlerle kombine satıldı.

    yapmayan taraftarı tenzih ediyorum fakat önceki sezonlarda kombine sahiplerinin çok ciddi bir kesimi de 2-3 maçtan zaten parası çıkıyor düşüncesi ile kombine edindi. gerçekten de karaborsadan kombine sahipleri derbi/şampiyonlar ligi maçlarından 2 tanesini devretmeye kalktığında kombine için ödediği rakamın üzerinde bir maddi gelir elde etti.

    bu fiyatlarla tribün kültürü ölür değerlendirmesine de katılmakla birlikte bize bu kültürün hali hazırda ölmediğini inandıracak bir tribünü istisnai maçlar haricinde göremediğimi belirtmek isterim. sezon içinde 2-3 tane çok kritik anadolu takımı maçı ve zaten tribüne robot koysan yerinde oturamayacak derbiler hariç eskiyi mumla aratan bir tribünümüz var. öyle ki önceden tribün takımı ateşler derdik; şimdilerde takım oynamaya başlamazsa tribün oldukça sessiz ve tepkisizce sahaya bakmakla meşgul oluyor ve takım tribünü ateşlerse iyi bir atmosferde maç izliyoruz.

    futbol değişti, nesiller değişti, tribün emekçileri değişti, stadyumlar değişti, kültür değişti, ekonomi değişti, türkiye değişti. düz hesap yapalım; ortalama kombine başı 1.000 usd bedel biçildiğini hesap edelim. geçen sezon 42.000 kombine satmışız. bu seneki fiyatlardan aynı sayıya ulaşmak demek sezon başında sıcacık kasaya girecek 42.000.000 usd demek. galatasaray'ın ekmekten ve hatta sudan öte ihtiyacı olan şey bu sıcak para. önceki sezonlar gibi 100 dolardan koca sezonun kombinesini dağıtırsa mevcut kadronun çarklarının dönmesine ihtimal dahi yok.

    bana kalsa ben bu kadar fazla kombine satılmasına karşıyım. 52 bin koltuğun 50 bini taraftarımıza ait, onun da 42 bini tüm sezonu kapsayacak şekilde ve devre açık halde kontrolsüzce satılıyor. ekonomik durumumuz el verse tribünün yarısından fazlası bana kalırsa kombineli olarak satılmamalı. beklenmedik bir anda öyle bir maç oluyor ki gişe gelirinin patlamasını bekliyorsun fakat gişede yalnızca 7-8 bin satabileceğin bilet oluyor. şampiyonluğa oynanan senelerde ise ligin ikinci yarısındaki talep patlaması inanılmaz boyulara ulaşıyor. derbiler, kritik avrupa maçları vb. işlere hiç girmiyorum bile.

    genel satışa çıkmasıyla birlikte gözüme kestirdiğim yerlerden bulabilirsem bu sezon ben de maliyetin altına girip bir kombine almak istiyorum. kombinelerin her birinin satılacağından da eminim. tek temennim kulübün bu zam oranının karşılığını vermesi ve paraların ölü yatırımlarda çar çur edilmemesi. kurtuluş yakın, borçsuz bir galatasaray hayal değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın