• 374
    terör destekçilerinin bitirmek için ant içtiği bir takımdı. eğer bu destekçilere yol verilmeseydi, halen daha terör örgütü lehine slogan atacaklardı. neyse ki el çektirildi de, az biraz toparlandılar.

    zaten birkaç yıl önce gündemi sarsan olayların yaşanmasının tek sebebi, o bölgede karışıklık çıkarmak; diğer bir tabirle doğu bölgesindeki insanları ayaklandırmaktı. oradaki yöneticiler ve o yöneticilerin yakın olduğu futbolcular bu amaca hizmet etti. akıllarında futbol namına gram bir şey yoktu. kavga çıksın, türk-kürt ayrımı yaşansın ve ülke karışsın! proje derler ya, hah işte öyleydi. nitekim ramak da kalmıştı ama neyse ki birkaç şehirle sınırlı kaldı. aksi takdirde ülkeyi mahvedeceklerdi.

    açık yüreklilikle şunu da söyleyeyim,
    terör lehine slogan atmak veya terör örgütüyle özdeşleşmiş renklerle mesaj vermeleri elbette ki kabul edilemezdir, edilmemelidir de. hatta sırf bu nedenden dolayı kapatılmalılardı.
    lakin şiddete yatkınlık konusunda malum takımla benzerlerdir. biri elindeki jileti kullandı, öbürü kramponuyla öldürmeye çalıştı. biri tokat attı, öbürü kuduz gibi sağa sola yumruklar savurdu. polis arabalarını devirdiler, emniyet güçlerine saldırdılar, stadı yaktılar falan...
    son cümlemde söylenilenleri amedspor'da yaptı, malum takım da yaptı. malum takımın, bu amedspor'dan tek farkı terör lehine slogan atmamalarıydı. gerçi onu da putin tezahüratıyla yaptılar da neyse..

    hem bu takımda toplasan 5-6 tane doğulu oyuncu ya vardır ya yoktur. hatta zonguldak'lı sayısı, diyarbakırlı sayısından fazladır. tabi burada önemli olan kökendir fakat bu işlere gireceksek işin içinden çıkamayız. anlatmak istediğim, türkiye'nin hemen hemen her bölgesinden oyuncular vardır. tıpkı ligimizdeki tüm takımlarda olduğu gibi.

    o yüzden fikri, vicdanı, irfanı hür bir türk genci olarak artık çok da soğuk bakmıyorum kendilerine. terör iltisaklı yönetici ve futbolcular kulüplerine girmediği sürece de soğuk bakmayacağım. güzel bir şehirdir, insanı iyi kalplidir falan hani birkaç kendini bilmezin yaptıklarını genelleştirerek suçu olmayanları ötekileştirmek istemiyorum.

    ha ama dediğim gibi o teröristler veya onun gibiler tekrar kulübe girerse, taraftarları saçma sapan renklerle mesaj vermeye çalışırsa işte o zaman eskisi gibi düşman olmaya devam edeceğim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın