• 85
    19 aralık 2023 istanbulspor trabzonspor maçında sahadan çekilen istanbulspor, futbol müsabaka talimatı’nın 24/1-a maddesine dayandırılarak pfdk'ya sevk edilmişti. birkaç gün sonra açıklanan cezalara göre de, 3-0 hükmen mağlubiyet ve 3 puan silme cezası almışlardı. bunun yanında takımını sahadan çeken başkanları ise 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin tl'lik cezaya çarptırılmıştı.

    23 ekim 2016 göztepe eskişehirspor maçında sahadan çekilen eskişehirspor, fmt 24/1-a maddesine dayandırılarak pfdk'ya sevk edilmişlerdi. birkaç gün sonra açıklanan cezalara göre de, 3-0 hükmen mağlubiyet ve 3 puan silme cezası almışlardı.

    7 nisan 2024 galatasaray fenerbahçe maçında sahadan çekilen fenerbahçe de, tıpkı istanbulspor ve eskişehirspor gibi 24/1-a maddesine dayandırılarak pfdk'ya sevk edildi.

    fenerbahçe eğer normalde bugün açıklanması gereken ama fenerbahçe'nin avrupa maçı* var diye açıklanmayacak olan pfdk kararlarına göre 3-0 hükmen mağlubiyetin yanında 3 puan silme cezası almazsa ligi direkt kapatalım. ciddi söylüyorum daha da mücadele etmeye gerek yok çünkü 17 mart 2024 trabzonspor fenerbahçe maçı olaylarında öldürmeye teşebbüs eden futbolcuları ceza almamıştı. bunun üstüne bir de galatasaray maçından sonra da 3 puan silme cezası almazlarsa, sistem resmen şampiyon yapacak onları. o sistem bizi sondan bir önceki haftaya kadar doğramaya çalışacak. doğrayamasa da, finali o maçta yapıp fener'e o kupayı vermek isteyecekler. fener'e verilen beleş penaltılar, rakiplerine çıkan çifterli kırmızılar vs. hep bu amaca hizmet ediyor.

    neyse, dediğim gibi talimat orada açık ve net bir şekilde 3 puanlarının silinmesi gerektiğini söylüyor. medya zaten sırf bu yüzden pek dillendirmiyor ki, o maddeden de yırtabilsinler. maalesef biz de o tuzağa düştük.
App Store'dan indirin Google Play'den alın