• 489
    ben 50. saniyede attığımız golden rahatsız oldum ve dün geceden beri yaşadığım bu vicdani muhasebeyi, sözlük çatısı altında yazıya dökerek rahatlamak istedim.

    maç öncesi ali koç’un galatasaray camiasına yönelik gayri ahlaki saldırıları sürmüş olsa dahi beklentim top çevirerek maçı sonlandırmak ve gerekirse gençleri alkışlayıp soyunma odasına göndermekti. ancak maç top çevirerek başlamasına rağmen kullanılan uzun top ve ardından icardi’ye indirilen pasla bir anda fenerbahçe kalesini bulmasıyla şaşkınlık yaşadım. camiamızın ali koç öfkesini 17 yaşındaki çocuklardan çıkarmasının galatasaray vakuruna ters olduğunu düşünüyorken bir de abartılı sevinç gösterisi işin tuzu biberi oldu. ben galatasaray büyüklüğünü bir noktada aradım ama gelen taraftarlara ayıp olmasın diye yapılan çift kale maç haricinde bulamadım. kerem aktürkoğlu ve mertens’in maç içi ve maç sonunda gelişen spontane tepkileri pek de yalnız olmadığımı düşündürdü. belki benim gibi düşünen 100 binlerce de taraftarımız vardır onu bilemiyorum. bu yaşadığım çatışmanın belki siz renktaşlarımda karşılığı olmayacak ancak insanoğlu da zaten bu tip duygularıyla kendini tamamlayabiliyor. bu serzenişimi tabi ki sosyal medyada paylaşmayacağım, kutuplaşan bu gerilimli futbol ortamında suyun karşı tarafına koz vermek istemem.

    kupa zaferimizi ayrıca kutluyorum, müzemize bir yeni kupayı daha eklemek memnuniyet verici. sonuna kadar hak ettiğimiz bir kupaydı. takımımızı bu başarısı nedeniyle tebrik ediyorum. lig şampiyonluğu için güç, kuvvet ve dirayet diliyorum. yolumuz şampiyonluk yoludur.

    yazıyı bitirmeden bir rahatsızlığımı daha dile getirmek isterim. dün akşam tff’nin 18 temmuz için aldığı erken seçim kararını bildirmesiyle birlikte sorulan soru üzerine başkanımız dursun özbek’in “yeni yönetimin seçilmesi için zamana ihtiyaç var, süre makul” demesini tutarsızlık olarak görüyorum. sosyal medyamız aracılığıyla attığımız tff istifa tweetleriyle övünüp fenerbahçe’nin bunu yapmamasını eleştirirken, alınan kararlardan hiç mağdur olmamış, son maça bırakılmaya çalışılan şampiyonluk yarışından rahatsız olmamış, tff’den ve kurullarından memnunmuşçasına tff’ye süre vermeyi uygun bulmuyorum. biraz daha sert bir duruş sergilenmesini beklerdim.
    okuduğunuz için teşekkürler. şimdiden ramazan bayramınızı kutlarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın