• 82
    yorumculuğu hakkında bir şey diyemem. çok fazla izlemedim kendisini ama mehmet özcan’la yaptıkları bir programda söyledikleriyle “ya insan yaşadığı yeri nasıl bilmez” dedirtmişti bana resmen.

    şöyle ki kendisi yurtdışında yaşamış birisi ve program esnasında mehmet özcan icardi transferiyle birlikte bir nesil galatasaraylı oldu demeye getirdi ki 100% doğru bir önermeydi. sokakta top oynayan çocukların 90%’ı galatasaraylı ve ekseriyeti icardi formalı.

    bu arkadaş da şey demişti, “ya o kadar değildir, avrupa’da da böyle transferler oluyor ama böyle şeyler olmuyor” demeye getirdi.

    ya arkadaşım, yıllarca yurtdışında yaşamışsın, avrupa’daki futbol kültürünün farklı olduğunu bilmeyecek kadar akılsız bir adam olamazsın. avrupa’daki taraftarların 99%’u doğdukları şehrin takımını tutar. ben daha farklı bir tür ile karşılaşmadım ama yine de 1% yanılma payı verdim ama yok yani. manchester’da doğan biri united veya city’i tutar. liverpool’u tutmaz. görülmüş şey değil. aynı şey almanya, fransa, italya ve ispanya için de geçerli.

    sen bu gerçeği nasıl bilemezsin ya. futboldan para kazanıp bunu bilememen de ne bileyim. yıllarca yaşadığın coğrafya hakkında nasıl bilgi sahibi olamazsın, şaşılacak şey doğrusu. 35 sene almanya’da yaşayıp almanca konuşamayan gurbetçi gibi yemin ediyorum. o yüzden yaptığı yorumları ciddiye almayın derim ben.
App Store'dan indirin Google Play'den alın