• 12198
    kıymetli arkadaşlar ciddi bir ricam olacaktır. hem de araç değer kaybı ile ilgili bilgilenmek isteyen arkadaşlar var ise daha sonra mesajı düzenleyeceğim.

    14 eylül 2023 tarihinde, kırmızı ışıkta bekleme halindeydik. ara sokaktan geçmek isteyen bir minibüse yol vermek isteyen öndeki araç geri vitese alınca benim aracıma çarptı. tutanaklar tutuldu vs.

    aracım 2017 model bir araç. serviste ön tampon boyandı, ön panjur amblem olan kısım değişti ve kasım 13 gibi verdiğim aracı 22 kasım tarihinde 14 bin tl masraf ile geri aldım.

    aracın tadilatı için herhangi bir masraf ödemedim ancak faturaya yansıyan bedel bu.

    bu süre zarfında birçok avukatlık şirketleri vs beni arayarak %100 haklı olduğum için değer kaybı açabileceğimi belirttiler. bu yolu kendim izleyedim ve bir dilekçe ve ruhsat ile karşı tarafın sigortasına değer kaybı talep ettiğimi belirttim.

    benim sigortam zurich
    karşı tarafın sigortası mapfre..

    7 mart 2024 tarihinde mapfre sigortaya mailimi gönderdim. kendileri ile telefonda görüştüğümde 3 gün içinde bedelin belirlendiğini 15 gün içinde paranın hesaba yattığını belirtmişlerdi.

    bu sürede kendim sorgulamalarım sonucu 20 mart 2024 tarihinde işlemin akıbetini kendilerine sordum ve 20 mart 2024 tarihinde 5000 tl tutarının bana yatacağını öğrendim.

    işlem şu şekilde ilerliyormuş. bizim kabul etmeme gibi bir durumumuz yokmuş bu ücret hesaba yatıyormuş.

    şimdi aracımın rayiç bedeli 1 milyon 100 bin dolaylarında. bu sigorta birliğinden baktığım değer. sarı siteye baktığımızda zaten çok değişken.

    aracımın daha önce kazası vs yok "1-2 bana küçük çarpmalar dışında" ve kmsi 80000 de.

    ----

    buraya kadar durumun özeti bu. ben 5000tl yi kabul etmek istemediğimi belirttim ve bana bugün gelen mail "mutabakat çalışmamız yoktu". yani kabul edeceksin deniyor.

    tekrardan dün mapfre ile görüştüğümde bana şöyle bir cümle kurdu müşteri hizmetleri. "bu fiyat son fiyattır zaten hazine ve maliye bakanlığının belirlediği yöntemlerle hesaplanıyor, fiyat değişmez" yani bana hazine ve maliye bakanlığını da işin içine katarak haksız bir baskı oluşturup razı gelmem isteniyor.

    kendi servisimle görüştüğümde böyle bir şeyin olmadığını kabul etmediğinde bilirkişi atanacağını söylediler dediğimde "kontrol edeyim" vs diyerek evet itiraz edebilirsiniz dendi.

    şimdi ben maile cevap olarak kabul etmediğimi belirttiğimde mutabakat çalışmamız yok dendiği için bu sefer bir dilekçe ile kendilerine kabul etmediğimi belirteceğim.

    ----

    gelelim yardım istediğim duruma. daha önce bu tarz durumda kalanlarınız vardır. aynı araçtan kız arkadaşımda var ve arka tampondan çarptılar. 12 bin tl hasar çıktı 2023 mart ayları gibi. sunulan ücret kabul edilmedi ve 12 bin tl iade yapıldı bu sefer.

    ben ne yapmalıyım ? özellikle avukat arkadaşların bu konuda tavsiyesi nedir ?
    kaza tespit tutanağını nereye koyduğumu bulamadım diğer tüm evrakların fotoğrafları var, tutanağı da şimdi maprfre ye mail atıp onlardan isteyeceğim.

    teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın